Print
gezonde ontbijt pannenkoekjes

Gezonde ontbijt pannenkoekjes

Gezonde ontbijt pannenkoekjes gemaakt van havermout en zonder ei. Supermakkelijk om te maken en zelfs om mee te nemen naar werk of school. Maak het de avond van te voren zodat je 's ochtends niets meer hoeft te doen. Ideaal.

Gang Ontbijt
Keuken Gezond
Prep tijd 2 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale tijd 12 minuten
Porties 2 personen
kcal per portie 122 kcal
Auteur Mitu's Meatless Food

Wat heb je nodig

Goed voor ongeveer 5/6 dikkere pannenkoekjes van middelklein formaat

  • 100 gram havermout = 14 eetlepels havermout
  • 220 ML plantaardige melk - het beslag is vrij dik bijvoorbeeld de rijstkokosmelk van Coconut Dream: heerlijk!
  • 2 theelepels vanille aroma bijv. flesje van Dr. Oetker
  • 2 geprakte kleine bananen
  • 1 theelepel bakpoeder

Dit moet je doen

  1. Doe alle ingrediƫnten in de blender en blend alles grof fijn in een paar seconden. Je kunt er ook voor kiezen alle ingredienten bij elkaar te prakken met een vork - dan blijft de havermout wat grover. Door de blender te gebruiken krijg je fijne (maar stevige) pannenkoeken zoals je gewend bent.

  2. Maak een klein beetje olie heet in de koekenpan, zet het vuur hoog. Zet wanneer je daadwerkelijk gaat bakken, het vuur op laag en schep een volle juslepel of voor driekwart volle pollepel met het havermoutbeslag in de pan. Je kunt met de rug van de lepel het beslag een beetje uitspreiden tot een grotere cirkel (omtrek ong 20 cm). Bak aan beide zijden tot het lichtbruin gebakken is. Bak alle pannenkoekjes steeds met een beetje olie op laag vuur en heb geduld: het duurt enkele minuten tot ze pannenkoekjes goed gebakken zijn aan beide zijden.

  3. Gebruik eventueel toppings zoals bananenplakjes, blauwe bessen, aardbeien of pindakaas. Je kunt ook een flinke theelepel in het beslag doen!