Vegan: tofu eiersalade

Maak je eigen tofu eiersalade! Deze vegan eiersalade is echt een treat. Het smaakt heerlijk op toastjes, crackers, een boterham, bagel en ga zo maar door. Op Pinterest kom je een walhalla aan heerlijke recepten tegen. Zo stuitte ik een keer op eiersalade met avocado. Het zag er echt heerlijk uit, maar er zat net iets te veel suikers in.

Vegan

Eieren eet ik af en toe, maar wat als je dierlijke producten als eieren soms wilt overslaan? Jep, tofu! Zo gezegd, zo gedaan en de combinatie is héérlijk! Tofu heeft de structuur van gekookt eiwit en met een beetje ketjap creëer je het zoete van een eiersalade. De vegan salade is romig en zoet met een tikje pit.

De smaakmakers

Zijn ketjap en Mayolijn . Toegegeven: in ketjap manis zit veel suiker (manis betekent zoet). Gelukkig heb ik voor deze tofu eiersalade maar één eetlepel gebruikt. Bovendien je eet de salade vast niet helemaal in je eentje op want het is een flinke kuip – ik zou ’t kunnen, dat wel. Wat Mayolijn erbij en oooooh it tastes so good! Mayolijn is plantaardige mayonaise die Remia heeft uitgebracht en ik zweer erbij als ik aardappeltjes of frietjes uit de oven maak. Ei is namelijk in zoveel producten verwerkt. Voor mij zijn plantaardige producten daarom een perfecte manier om die inname iets te beperken. Mayolijn maakt deze vegan eiersalade trouwens nog iets zoeter, de smaak die je ook in echte eiersalade proeft. Het bevat per eetlepel 1 gram suiker. Een klein suikerklontje bestaat uit iets meer dan 3 gram suikers, om je een beeld te geven.

Recept Tofu eiersalade
  • 3 Avocado’s geprakt
  • Sap van een klein stukje citroen
  • 3 Eetlepels Mayolijn
  • 175 Gram tofu
  • 1 Volle eetlepel Ketjap manis
  • 1 Eetlepel gedroogde peterselie
  • Chilivlokken (hoeveelheid naar eigen voorkeur)
  • Eventueel snufje zout (vond ik niet nodig)
Bereiding

Snij de tofu in kleine, fijne vierkante stukjes. Bak deze kort op hoog vuur in een pan met een beetje olie en de ketjap. Laat de tofu afkoelen. Prak de avocado met de Mayolijn en de rest van de ingrediënten door elkaar.  Roer nu de tofu er door heen. Lekker op crackers of een bagel :-).

Enjoy!

-XOXO-