Vegan spaghetti bolognese

Ook met dit gerecht laat ik je zien wat er bij mij op het menu staat ‘s avonds sinds het nieuwe jaar: easy peasy vegan spaghetti bolognese. Met voorgesneden groente, een rijke maar simpele saus en gehakte walnoten in plaats van een vleesvervanger.

Lazy mood

Ik zei het gisteren al bij het snelle bami recept: ik ben in een  luie bui. Liever experimenteer ik niet, sta ik heel kort ik de keuken maar eet ik wel graag lekker en voedzaam. Normaal gesproken maak ik de tomatensaus altijd zelf, maar ook daar ben ik deze week te lui voor en dat mag best wel eens, toch?

vegan spaghetti bolognese

Wat gebruik ik?

Voorgesneden groenten, verse tomaatjes, champignons en biologische gepelde tomaten uit blik. Natuurlijk gaan er nog Italiaanse gedroogde kruiden bij om die lekkere Italiaanse smaak te creëren en laat ik het vegan gehakt dit keer achterwege. Een goede portie complexe koolhydraten vind ik niet erg – dat heeft m’n lichaam zelfs nodig – dus over de volkoren spaghetti maak ik me niet druk. Om gezonde vetten toe te voegen aan het geheel gebruik ik groene olijven (echt een must!) én fijngemalen walnoten of pecannoten (net wat je in huis hebt liggen). Zo creëer je wel de bite van gehakt. Hier het recept voor vegan spaghetti bolognese 🙂

vegan spaghetti bolognese
Naast een hele pak spaghetti/macaroni groenten gooi ik er nog heerlijke verse tomaten en champignons bij. Ik kan bijna niet zonder champigons ;-).

 

Vegan spaghetti bolognese
Prep tijd
5 min
Kooktijd
13 min
Totale tijd
18 min
 

Een heerlijk bordje spaghetti bolognese. Met een rijke saus en gehakte walnoten (of pecan) in plaats van vegan gehakt. Comfort food zonder te zondigen.

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 2 personen
Dit heb je nodig
 • 150 gram volkoren spaghetti
 • 1 pak spaghetti/macaroni groenten (voorgesneden)
 • blik biologisch gepelde tomaten (400 gram)
 • 10 stuks mini tomaatjes in partjes gesneden
 • 60-70 gram walnoten of pecannoten
 • 3 geperste knoflookteentjes
 • 1/2 theelepel paprikapoeder
 • 1,5-2 eetlepel Italiaanse kruiden (gedroogd)
 • 1 theelepel zout
 • 1/4 theelepel chilivlokken
 • kommetje groene olijven in ringetjes gesneden
 • optioneel: champignons
 • optioneel: 1 theelepel ruwe rietsuiker
 • optioneel: edelgistvlokken
Dit moet je doen
 1. Breng de volkoren spaghetti aan de kook volgens de instructies op de verpakking.

 2. Pers 3 knoflookteentjes en fruit dit in een pan met een flinke eetlepel milde olijfolie. Voeg nu de verse tomatenpartjes toe, de Italiaanse kruiden, paprikapoeder en roer. Voeg ook de champignons toe als je die als optie hebt gekozen en roer weer. Laat een minuut bakken en voeg vervolgens de groentepakket toe. 

 3. Laat de groenten zo'n 5/6 minuten bakken. De verse tomaten bak je op deze manier 'kapot' en dat zorgt ervoor dat er veel tomatenvocht vrij komt.

 4. Voeg nu de gepelde tomaten toe en roer weer alles door elkaar. Druk de gepelde tomaten fijn door er met je spatel in te drukken. Voeg eventueel een theelepeltje ruwe rietsuiker toe (dit om alle smaken in balans te houden), chilivlokken, het zout, roer en laat een minuut of 2 door sudderen op laag vuur.

 5. Hak de walnoten of pecannoten fijn in een foodprocessor of hakmolen. Voeg de gehakte nootjes pas op het laatst bij de saus. Dit kan wanneer het vuur al uit is.

 6. Snijd de olijven in ringetjes. Giet de spaghetti af en spoel af met lauwwarm water.

 7. Roer de spaghetti door de spaghettisaus. Serveer alles bij elkaar, strooi eventueel edelgistvlokken over het geheel en geniet.

Ik hoop dat het je smaakt! Maak je wel eens een recept van mij? Vergeet me dan vooral niet te taggen met #mitusmeatlessfood op Facebook of Instagram – vind ik super om te zien!

vegan spaghetti bolognese
Pin deze foto en bewaar het recept voor een andere keer!