Als Bengaalse ben ik opgegroeid met bijna dagelijks curry’s. Toen ik nog heel jong was, klaagde ik bij m’n moeder: kun je niet eens wat anders maken dan een curry? En dat deed ze dan ook, ze kookte van verschillende keukens tot mijn genoegen en alles was even lekker. Hoe ouder ik werd, hoe meer ik terug kwam op mijn geklaag. Ik leerde curry’s steeds meer en meer waarderen en ben er tot op de dag van vandaag dol op.

De basis van een goede curry

In de Aziatische keukens zijn curry’s niet weg te denken en gelukkig zijn ze naar het Westen overgewaaid en zijn ze ook hier niet weg te denken. In de authentieke keuken wordt een curry gemaakt op basis van kruiden en specerijen – deze worden dan vermalen in een vijzel tot een geurige pasta.

Makkelijk en alledaags

Je zult zien dat de meeste curry recepten op mijn blog een makkelijkere variant is van hierboven. Wat ik heb geleerd door de jaren heen, is dat een curry niet op authentieke wijze gemaakt hoeft te worden en dat je tegelijkertijd niet hoeft in te leveren op smaak. Zo zijn ze snel te maken met bovendien basisingrediënten die je vaak al thuis hebt staan.

Snelle curry’s

De Indiase / Bengaalse / Thaise keuken, waar de currygerechten zo populair zijn, leent zich uitstekend voor plantaardige curry’s. Je zou denken dat je snel uitgekeken bent met veganistische curry’s maar niets is minder waar. Er is zoveel verscheidenheid in smaak en ingrediënten. Check hier al mijn currygerechten.

 

 

 

Close