Rabarber crumble

Het rabarberseizoen is eindelijk aangebroken en vandaag laat ik je zien hoe je een heerlijke rabarber crumble maakt met amandelmeel.  Easy does it!

Rabarber

De fris-zure roodgroene stengels zien er niet alleen bijzonder uit, ze zijn maar een korte periode te eten: idealiter van mei tot en met juni. Dat maakt de groenten extra speciaal vind ik. Het grappige is dat rabarber vaak in zoete gerechten wordt gegeten terwijl het officieel een groente is. Door de friszure smaak en structuur ervan na het koken, is het makkelijk er een zoet gerecht mee te maken, zoals compote of jam.

Rabarber met crumble

Voor dit recept maak ik een makkelijk en snelle compote met crumble. Compote en crumble is gewoon heel erg lekker en kan gewoon zo gegeten worden of met yoghurt of ijs.

De rabarber compote heb ik gezoet met kokosbloesemsuiker, maar je kunt ook maple- of aggavesiroop gebruiken. En het staat je vrij om voor rietsuiker te gaan ;-).

Het recept is fijn als ontbijt, tussendoortje of toetje als je het met ijs eet. Je kunt het ook met havermout eten, ook erg lekker! Hier het recept.

Rabarber crumble recept

Rabarber crumble recept
Prep tijd
2 min
Kooktijd
15 min
Totale tijd
17 min
 

Een makkelijke rabarber compote met heerlijke crumble van amandelmeel. De rabarbercompote maak je van kokosbloesemsuiker of mape syrup.

Gang: nagerecht
Keuken: Europees
Porties: 4 personen
Auteur: Mitu's Meatless Food
Dit heb je nodig
 • 500 gram rabarber
 • 1 kaneelstokje
 • 50 gram kokosbloesemsuiker of 70 ml siroop als zoetmidel
 • 2 tl vanille aroma extract
 • 70 ml water
Voor de crumble van amandelmeel
 • 60 gram amandelmeel
 • 1 el kokosolie
 • 2 el maple-, aggave, of kokosbloesemsiroop
 • 2 el walnoten, fijngehakt
Serveer met ongezoete sojayoghurt, ijs of eet het met havermout
Dit moet je doen
 1. Snijd de bladeren van de rabarberstengels en was de stengels grondig.

 2. Snijd ze vervolgens in kleine stukjes.

 3. Doe ongeveer 70 ml water in een pan, zet het vuur aan (middellaag) en breng zachtjes aan de kook. 

 4. Voeg dan de rabarberstukjes hieraan toe. Doe ook de suiker, kaneelstok en vanille extract hierbij. Roer en laat het geheel in 15 minuten koken tot een zachte brij.

 5. Maak in 2 minuutjes de crumble. Zorg dat je de walnootjes al hebt geplet/gecrushed tot kleinere stukjes. Zet een steelpannetje op het vuur, smelt de kokosolie hierin en voeg de amandeelmeel en walnootjes toe. Roer en voeg ook de 2 eetlepels siroop toe. Roer door tot het geheel als kleine balletjes aan elkaar plakt en zo een crumble wordt. Zet het vuur uit en laat afkoelen.

 6. Zet het vuur van de rabarber compote uit en laat afkoelen. Vis het kaneelstokje eruit.

 7. Proef de compote en voeg zonodig suiker of siroop toe als je het niet zoet genoeg vindt. 

Enjoy the rhubarb crumble! En maak je wel eens een recept van mij? Dan vind ik het leuk om een foto hiervan terug te zien! Je kunt me taggen met #mitusmeatlessfood op Facebook of Instagram. Mijn dank is groot 🙂

Liefs, Mitu

rabarber crumble: een heerlijke en snelle compote met crumble van amandelmeel
Pin het recept en bewaar ‘m voor een andere keer!