Pindakaas: 5 x lekkerste combinaties

Vandaag geef ik je 5 x de lekkerste pindakaas combinaties. Allemaal lekkere combinaties en er zit zelfs een hartige bij.

Peanutbutter Lover

Ik ben dol op pindakaas en eet het wel een paar keer in de week. Vaak maak ik het zelf met ongezouten en ongebrande pinda’s of ik koop de 100% pindakaas van de AH. Ik moet mezelf soms echt van die pot weg houden. Gelukkig is pindakaas in pure vorm gezond, maar alles met mate natuurlijk. Pindakaas bevat:

  • Vitamine E
  • Vitamine B3
  • Eiwitten
  • Fosfor
  • Mangaam
  • Magnesium
  • IJzer
  • Zink
  • Kalium

Dat is wel een fijn lijstje met vitaminen en mineralen. Helaas bevat pindakaas ook veel calorieën en ongeveer 20 procent verzadigd vet (tegenover 80 onverzadigd, wat wel weer heel gezond is). Vandaar dat ik niet helemaal door mag slaan met die pot ;-). Anyways, ik eet het graag met andere lekkere dingetjes en hier is mijn top 5 lekkerste pindakaas combinaties.

5 x lekkerste pindakaas combinaties
1.Pindakaas met aardbeien – kokosrasp – kokossiroop

My oh my, dit is tegenwoordig mijn favoriet. Pindakaas met aardbeien (zie hoofdfoto). Fruit met pindakaas combineren is sowieso een succes. Deze blends van smaken gaan een stapje verder. Doe een wat kokosrasp over je broodje en schenk een beetje kokossiroop over het geheel. Geloof me: freakin lekker. Heb je wel eens pindakaas met honing gehad? Juist, zo smaakt kokossiroop er ook bij. Ik eet alleen liever geen honing, dat is voor de bijtjes zelf ;-).

2.Pindakaas – banaan – walnoot – kaneel

pindakaas combinaties

Snij een half banaantje in kleine stukjes, breek 1 walnoot in kleine stukjes en strooi met kaneelpoeder. Ik denk dat velen de pindakaas combinatie met banaan al wel kennen. Deze is nòg lekkerder door het knapperige van de walnootjes-crisp en de kaneelsmaak.

3. Pindakaas – sambal – taugé – edelgistvlokken

pindakaas combinaties

Ook de pindakaas sambal combinatie kennen wel wel. Dit is de DeLuxe versie en écht lekker. Je hebt vast wel eens gehoord dat mensen graag pindakaas met kaas eten? Misschien jijzelf wel? 😉 Ik hou daar niet zo van, maar de edelgistvlokken geven een heel licht kazige smaak en dat vind ik wel weer lekker. Dan nog het pittige van de sambal en het frisse van taugé. Zeker het proberen waard voor de hartige pindaliefhebbers.

4. Warme pindakaas toast – rozijnen en kaneel

Pindakaas combinaties

Yeah I love this. Beleg een boterham met pindakaas en de rest. Doe enkele minuten in de oven. Wat je krijgt is een heerlijk warm, knapperig zoet pindabroodje. Als je van rozijnen en kaneel houdt (ik ken er genoeg die het niet lusten), ga je gegarandeerd genieten.

5.Pindakaas – blauwe bessen – kokosvlokken

pindakaas combinaties

Last but not least. Ik ben dol op pindakaas met blauwe bessen. Mijn absolute nummer 1 wisselt om de zoveel tijd. Nu is het pindakaas met aardbeien, hiervoor was het dus met blauwe bessen. De besjes zijn zo lekker zacht en zoet. Samen met het zoet-hartige van pindakaas is dat heerlijk. Die kokosvlokken erbij maken het helemaal af!

Welke pindakaas combinatie is jullie favoriet? Verras me ! :-).

-XOXO-