Leuk dat je een kijkje neemt en/of de recepten volgt op mijn blog !

Dan is het ook wel leuk om te weten wie de persoon achter de blog is, toch?

Koken is een van mijn passies. Met mijn Bengaalse achtergrond is lekker en veel eten er met de paplepel ingegoten Tegenwoordig eet ik het liefst zo puur en onbewerkt mogelijk, zonder pakjes en onnodige toevoegingen. Tuurlijk ga ik ook wel eens los en eet ik ook ongezonde of minder gezonde producten. Maar 80 procent van de tijd het liefst zo puur mogelijk en dat zie je terug in mijn recepten.

Van vega naar vegan

Toen ik vegetarisch ging eten werd mijn liefde voor koken alleen maar groter. Langzaam aan begon het proces van steeds meer plantaardig en steeds minder dierlijke ingrediënten gebruiken en nuttigen. Voor mij betekende dit wereld vol nieuwe, lekkere en spannende smaken. Koken werd nog leuker en alleen maar uitdagender.

Leefstijl

Door de jaren heen heb ik gemerkt wat het beste werkt voor mij en mijn lichaam, namelijk gezond eten en sporten. Natúúrlijk lukt mij dat niet altijd even goed, net zoals vele anderen.  Ook ik heb mijn zwakke momenten en moeilijkere periodes & ook ik kom tijdens feestdagen of een zomervakantie aan. Daar komt bij dat ik een zwak heb voor chocola, chips en vooral gebak! Het is ook niet zo dat ik mezelf hiervan onthoud. Mijn regel is: voor het overgrote gedeelte eet je gezond en een paar keer in de week mag je genieten van al het minder gezonde.

Vegan as f*

Wat eerst vooral begon met gezond willen leven, veranderde al snel naar het besef dat ik geen vlees wilde eten. Vlees eet je namelijk door dieren te doden en daar wilde ik niet aan mee doen. Ik heb 2,5 jaar lang geen vlees gegeten, nauwelijks vis en zuivel. Tot ik me begon te verdiepen en besefte dat dit zo niet meer kon.

Waarom?

Om meerdere redenen. Ten eerste al het dierenleed dat gepaard gaat met het eten van vlees, vis en zuivel. De bio-industrie shockeert mij en maakt me verdrietig. Een aantal documentaires en presentaties verder hebben vriend en ik besloten om plantaardig te gaan eten. Ten tweede heeft de vee-industrie één van de grootste negatieve invloeden op ons aarde en het milieu. Dan heb je nog het feit dat er steeds meer bewijs is dat het eten van vlees ongezond is voor het menselijk lichaam. Al helemaal zoals wij dat vaak doen: veel en vaak en van slechte kwaliteit.

Een nieuwe, mooie wereld

En dan gaat er een hele nieuwe wereld voor je open. Het heeft me creatiever gemaakt in de keuken & ik ben me zo bewust van wat ik naar binnen werk. Vegan zijn heeft me een gelukkiger mens gemaakt. Ik ben me bewust van het feit dat we niet zo met dieren om mogen gaan en niet met moeder aarde. Dat ik hier op mijn manier iets aan probeer te doen maakt me echt happy en dat wil ik delen. Ik wil je op een positieve manier laten zien waarom vegan eten belangrijk is voor een betere wereld. En natuurlijk wil ik je laten zien hoe lekker en makkelijk vegan eten is.

Dus geniet ervan en hopelijk raak je geïnspireerd! 🙂

-xoxo- 

 Naam

Mitu Zaman

Leeftijd

31 jaar

Studie

Journalistiek Windesheim Zwolle

Psychologie Universiteit Utrecht

Hobby’s

Sporten (fitness)

Muziek / dansen

Leren – ontdekken – ontwikkelen

Reizen

Close