Mango chiapudding

Een goddelijke mango chiapudding! Lekker zoet en fluweelzacht op de tong. Lees mee en geniet er vandaag nog van, zo gemakkelijk is dit toetje :-).

Heaven

Dit is sweet comfort food. Voor als ik na het avondeten verzadigd en voldaan ben, maar nog wel zin heb in iets lekker zoets. Wow, dan is dit perfect. De ingrediënten verhouden zich precies goed tot elkaar. De truc is om met lagen te werken in plaats van te mengen. Dus eerst de laag met chiappudding, dan de laag met mango. Dat betekent dat zodra je de lepel naar je mond brengt, je eerst een zoet zachte shot van de vrucht met pit proeft en daarna de licht zoete, romige pudding. Uiteindelijk komen die smaken samen, my oh my.

Geheim met pit

Het geheime ingrediënt in de mango is verse gember. In de Indiase en Bengaalse keuken is dit geen onbekende combinatie. Je proeft nog steeds de zoete, exotische vrucht, maar dan ver weg ook iets van een exotische pit erin. Heerlijk. Het pudingeffect in de yoghurt wordt gecreëerd door de chiazaadjes, die bovendien veel omega-3 vetzuren en anti-oxidanten bevatten. Ik ga je niet langer ophouden, je moet dit toetje gewoon proeven.

Recept mango chiappudding

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 grote rijpe mango
  • 2 Eetlepels chiazaadjes
  • 400 ML kokosyoghurt van Koko Dairy Free (Jumbo) – maar elke andere plantaardige yoghurt will do
  • verse gember stuk van ongeveer 1,5 CM
Bereiding:
  1. Doe de chiazaadjes in de yoghurt en roer alles goed door elkaar heen. Laat minimaal 1,5 uur staan voor een pudding/gelei-achtige structuur
  2. Doe de mango samen met het gemberstukje in een foodprocessor of in een blender. Mix tot een dikke smoothie.
  3. Schenk de chiappudding in een kom en giet daar de mango smoothie overheen. LET OP: eet de pudding vooral in 2 lagen – dat is véél lekkerder dan het geheel door elkaar roeren.

Nu lekker op de bank met dit toetje. Ik vind dit echt genieten, hopelijk jij ook :-).

-XOXO-