Hummus met koriander en citroen

Ineens werd ik ziek maandagmiddag en zag mijn week er anders uit dan ik van te voren had gedacht. Alle plannen vallen dan in duigen. Maar ja, ziek worden kun je niet plannen en het enige wat je kunt doen is uitzieken. De hele dag op bed liggen is niet aan mij besteed, maar de afgelopen 2 dagen kon ik bijna niet anders. Gelukkig had ik zondagavond al kikkererwten in de week gelegd en gekookt. Dus met het kleine beetje energie die ik had, heb ik de foodprocessor aangezet ;-). De hummus proefde héérlijk, maar jammergenoeg bleef het bij 2 hapjes proeven aangezien m’n eetlust eventjes weg is. Hopelijk is die morgen weer terug (mezelf kennende vast wel).

Hummus

Ben ik echt DOL op. Met hummus kun je bij mij eigenlijk niet verkeerd gaan. Er is ook zo veel keus: pittig, met aubergine, zongedroogde tomaat, rode biet & ga zo maar door. Dan zijn kikkererwten ook nog eens supergezond. Zo bevatten ze onder andere veel vezels en eiwitten. Toegegeven: ik koop heel vaak hummus van de supermarkt, puur omdat het makkelijk is en omdat er tegenwoordig zoveel lekkere hummus verkrijgbaar is.

Weet wat je eet

Toch wissel ik graag af met mijn zelfgemaakte hummus. Bij de zelfgemaakte weet je precies wat er in gaat en hoe veel er van in gaat. Die uit de winkel bevatten vaak een heleboel andere ingrediënten zoals verschillende zuren, suikers en conserveringsmiddelen. Bij je eigen gemaakte gebruik je die niet. Deze hummus met koriander is een van mijn favo’s. Sowieso ben ik dol op koriander. Het zure van de citroen en pittige van de peper past precies bij de koriander. Recept hieronder :-).

Recept hummus met koriander

Benodigdheden: foodprocessor

Bereidingstijd: 10 minuten (exclusief week- en kooktijd van de kikkererwten)

  • 130 Gram gekookte kikkererwten
  • 1,5 Eetlepel sesamzaadjes (of gebruik een eetlepel Tahin)
  • 15 Gram verse koriander
  • Sap van een kwart citroen
  • Turkse groene pepers in zuur (hoeveelheid naar keuze, maar gebruik er minimaal 2 want ze zijn klein)
  • 2 Teentjes knoflook, gepeld (ik hou van veel knoflook)
  • Zout  (proeven of het zout genoeg is)
  • 100 ML water
  • 1 Eetlepel olijfolie
Bereiding

Doe alle ingrediënten in de foodprocessor, inclusief water en olijfolie. Mix het tot een glad geheel. Mocht je de hummus te dik vinden: voeg er water aan toe en zo nodig wat extra zout of een van de andere ingrediënten als de smaak wat flauw wordt door de toegevoegde water. Ik proef altijd tussendoor.

Serveer in een kom en schenk nog een scheutje olijfolie over de hummus heen.

Enjoy it ! -XOXO-