Havermout smoothie style

Deze havermout smoothie style  proeft als lente op je tong door de zoete smaak van de kersen en door het friszure van de frambozen. Nu is het deze week niet zo zonnig als de vorige, maar de smaak van deze havermout blijft net zo heerlijk! En als je gek bent op havermout als ontbijt, maar een keer totaal iets anders wilt – dan is dit een hele goeie.

Smoothie

Daar proeven deze overnight oats naar. Dat heerlijke zoete, frisse en koude, maar dan gecombineerd met havermout, waardoor het bite heeft en meer vult. Het is gewoon letterlijk een smoothie havermoutpap ;-). Ik ben zoo dol op kersen, hè. De diepvrieskersen zijn lekker zoet en de frambozen zorgen juist weer voor de frisse ondertoon. Ik heb een blender gebruikt voor de rode vruchtjes, maar als je er geen hebt dan kun je de vruchten laten ontdooien en daarna fijn prakken/stampen tot een grof moesje.

Energie

Creëer je ’s ochtends met dit ontbijtje. De complexe koolhydraten worden langzaam in het lichaam opgenomen waardoor je langer energie hebt en je je langer verzadigd voelt. De chiazaadjes die erin gaan, zitten vol eiwitten en anti-oxidanten. Samen met het fruit zorgen de ingrediënten dus voor een goede start van jouw dag.

Recept Havermout smoothie style
  • Havermout, 4 eetlepels
  • 125 Gram diepvries kersen
  • 75 Gram diepvries frambozen (50 gram gaat in de smoothie)
  • 1 Eetlepel chiazaadjes
  • Scheut ongezoete amandelmelk
Bereiding

Doe de kersen en 50 gram frambozen met de amandelmelk in de blender en mix tot een smoothie. Ik vind het lekker als de smoothie nog een klein beetje grof is qua structuur, dat past goed bij de havermout. Giet de smoothie in een kom of weckpot, doe de havermout & chiazaadjes erbij en meng alles goed door elkaar. Leg tot slot de rest van de frambozen die je apart hebt gelegd op de pap en dek de kom af. Zet in de koelkast en geniet de volgende ochtend 🙂

-X0X0-