Gegrilde paprika

Gegrilde paprika: weer iets wat heerlijk is om te eten op zonnige dagen. Het is superlekker in salades, bijvoorbeeld. We kennen de gegrilde paprika kant en klaar uit een potje, maar je kunt het ook heel gemakkelijk zelf maken!

De kracht van paprika

Want paprika bevat een hele hoop vitaminen en mineralen. Kleurrijk eten staat verwant aan gezonde voedingsstoffen en dat geldt ook bij paprika’s. De rode en oranje pigmenten zorgen voor veel gezonde eigenschappen. Het eten ervan is goed voor je huid en ogen en de lycopeen die in paprika zit beschermt tegen hart- en vaatziekten. Daarnaast is paprika ook nog eens vezelrijk en bevat het vitamine A, B en C. Natuurlijk gaan de vele goede eigenschappen voor een deel verloren bij het verhitten van groenten. Daarom is het ook  belangrijk om vaak groenten als paprika rauw te eten.

Hmmm-makkelijk

Maarnu gaan we de paprika’s grillen en geloof me: je krijgt dezelfde zoete, zachte smaken die gegrilde paprika’s hebben. Het enige wat je nodig hebt voor dit recept is een oven en een ovenschaal. De voorbereidingen qua tijd stellen niets voor. We gaan de paprika’s ook niet ontvellen or whatever, ze gaan de oven, de oven uit en that’s it. Gegrilde paprika is niet alleen lekker in salades, je kunt er ook tapenades van maken of bijvoorbeeld een soepje.

Recept gegrilde paprika
  • 3 Paprika’s van rood-, gele of oranje kleur
  • Olijfolie
  • Peper en zout is optioneel (ik gebruik het niet)
  • Bereiding gegrilde paprika
Bereiding
  • Snij de zaadjes uit de paprika en snij in 4 parten.
  • Smeer de ovenschaal in met olijfolie en leg de partjes in de ingevette schaal. Smeer nu ook de paprikaparten in met olijfolie, aan beide kanten. Er is helemaal niet zo veel olijfolie nodig. Schuif de ovenschaal in de oven. Gril de paprika’s op ongeveer 150 graden in 45-60 minuten gaar.
  • Controleer tussentijds om te voorkomen dat de partjes aanbranden of zwarte randjes krijgen en leg de partjes af en toe op de andere zijde.

Als het goed is heb je nu zacht, smeuïg en zoete gegrilde paprika, all selfmade. 🙂

Enjoy – XOXO –