Dagmenu 7 : balansdag

Dagmenu 7 waarin ik laat zien hoe mijn balansdag eruit ziet! Het valt allemaal best mee, maar de maaltijden zijn wat magerder en minder qua hoeveelheid, vooral het avondeten. 

Balansdag

Ik ben af en toe wel een voorstander van balansdagen, vooral na een heerlijk, gezellig weekend waarin je meer hebt gegeten dan goed voor je is. Vaak zijn mijn maaltijden al wel gezond. Waar ik tijdens balangsdagen vooral op let is  de hoeveelheid en het avondeten. Die is magerder, bevat weinig verzadigde vetten en veel groenten.

Ontbijt – yoghurt en kiwi

Ongeveer 150 Gram kokosyoghurt, met jawel – maar liefst 2 kiwi’s voor de vitamine C en E. Daarnaast een klein handje walnoten voor de gezonde Omega-3 vetten en anti-oxidanten. Doordat ik 2 kiwi’s heb gebruikt vult het ontbijt heel goed. Ongeveer 2,5 uur later heb ik nog een banaantje als tussendoor gehad.

 

kiwi - balansdag

Lunch – crackers, hummus en avocado

Zoals je ziet, eet ik op mijn balansdag dus echt wel calorierijke en vette ingrediënten. Ik houd echter wel rekening met de hoeveelheid en het soort vet dat ik naar binnen werk. Mijn lunch bestaat uit 3 crackers met hummus, een halve kleine avocado en een klein beetje edelgistvlokken. De crackers zijn 100 % volkoren van Wasa en heel dun.

cracker hummus - balansdag

Diner – groente met zoete aardappel

En dit is dus wat er vooral anders is op mijn balansdag: de avondmaaltijd. Ik probeer te letten op het soort koolhydraten en de hoeveelheid ervan. Ook probeer ik zonder zelfgemaakte sausjes en zo te koken. Eerder zo puur mogelijk. Deze maaltijd ziet er sober en simpel uit, maar uiteindelijk heeft ie genoeg smaak! Ik heb uien, knoflook, spinazie (hele zak), een pepertje en champignons gewokt. Hierbij heb ik per persoon 1 gekookte zoete aardappel gemaakt met een overheelijke bonenburger van het merk HAK . Wat je niet ziet op de foto is de halve avocado, ik vind dat zo lekker proeven bij spinazie en zoete aardappel!

balansdag

 

Ben benieuwd of jullie hiermee inspiratie op doen :-). Wat eten jullie vaak op balansdagen?  :-). – XOXO-