Dagmenu 4

Mijn dagmenu nummero 4! In deze topic vind je makkelijke recepten uit een willekeurige dag. Ik verzin op sommige dagen vaak last minute wat ik wil eten of ik improviseer in de keuken voor het avondeten.

Vorige week heb ik het dagmenu overgeslagen omdat ik in Porto was. Terug van weggeweest moest ik er weer helemaal in komen. Een paar dagen van huis kan je echt een relaxed gevoel geven – té relaxed. Daardoor gingen het bloggen en alles wat erbij komt kijken afgelopen week vrij chaotisch en had ik weinig structuur. Hopelijk ben ik deze week meer in mijn element:-).  Laten we direct beginnen met mijn dagmenu met makkelijke recepten.

Makkelijke recepten

Ontbijt : yoghurt baby

Op de dag van dit menu was ik thuis aan het werk en had ik behoefte aan een snel ontbijt zodat ik direct aan de slag kon. Blauwe bessen yoghurt van Alpro met stukjes walnoten en kokosschaafsel (koop je in supermarkt). De combinatie is echt lekker want de walnootjes zorgen voor een bite. Man, wat ben ik gek op deze kleurige yoghurt, maar eet het echt weinig want het bevat veel suikers in vergelijking met naturel plantaardige yoghurt. Ohhh, maar het smaakt zo lekker en dus ik gun het mezelf af en toe. Ik heb er een banaantje bij gegeten zodat ik me extra verzadigd voelde (lees: grote eter).

Makkelijke recepten - blauwe bessen yoghurt

Lunch: royal salad

Die start ik met een royale salade. Ik ben toch thuis en heb de tijd om er een te maken. Normaal gesproken nemen Bobby en ik altijd een salade mee naar werk als lunch en maken we deze de avond ervoor klaar, tijdens het koken. Wat zit er in deze salade? Gebakken knoflook en uienringen. De gegrilde paprikarepen zijn van de avond ervoor. Verder heb ik broccoli gestoomd, olijven in stukjes gesneden, de komkommer in plakjes en er zit een halve avocado in. Flink wat groentekiemen en klaar is Kees. Alles smaakte supergoed bij elkaar en deze lunch barst van de vitaminen.

Makkelijke recepten - royal salad

Diner

Doen jullie ook aan improviseren in de keuken? Vast, iedereen doet het wel eens. Ik kijk dan wat ik in de koelkast heb liggen, bedenk in mijn hoofd wat allemaal bij elkaar past, en in welke smaken ik zin heb. Natuurlijk heeft vriendlief soms (echt soms) inbreng en die dag wilde hij noedels. So noodles it is. Ik hou van gewokte spinazie en met noedels is het superlekker. Over makkelijke maaltijden gesproken: met dit gerecht zit je in 20 minuten al aan tafel.

Makkelijke recepten - noedels met spinazie

Bereiding

Wok de spinazie (400 gram) binnen 10 minuutjes met uien, veel knoflook, een pepertje en zout. Ik heb boekweit & zoete aardappel noedels gebruikt van de biowinkel, maar eigenlijk kun je elke soort noedels gebruiken voor dit gerecht. De vleesvervanger is dit keer vegetarische wokreepjes van de Lidl die ik samen met twee eetlepels ketjap en met stukjes rawitpeper heb gebakken. Dan nog een gekookt eitje en wat gefruite uitjes. Ik eet heel weinig ei en probeer het steeds minder en minder te eten. Toch had ik er op deze dag echt zin en het smaakte er heerlijk bij.

Hopelijk zorgen deze makkelijke maaltijden voor wat inspiratie.

Dagmenu 5 - Porto
En trouwens: Porto was prachtig en superleuk! 🙂
Liefs, Mitu – xoxo –