Choco dadel bonbons

Deze choco dadel bonbons zijn perfect snack als je zoete trek niet te harden is, maar wanneer je toch niet helemaal het boekje te buiten wil gaan. Lekker, zoet, zacht, crunchy en verantwoord tegelijk!

Zoete lekkernijen van dadels

Met maar 3 ingrediënten heb je deze verantwoorde zoete snacks zo gefixt. Dadels, pure chocolade van 72 of 85 procent en gemalen notenmix. Dadels en pure chocolade zijn een gouden combi. De dadels zijn al zo heerlijk zoet van zichzelf dat pure chocola van 85 procent zoet genoeg is.

Dadels gezond?

Ik zie deze zoetiheden als een verantwoorde snack. Zelf weer ik absoluut geen natuurlijke suikers, dus ook geen dadels. Bovendien vormen dadels een bron van vezels, wat heel goed is voor een gezonde stoelgang (extra fijn nu ik zwanger ben). Verder zijn dadels rijk aan magnesium en kalium en hebben ze een bloeddruk verlagend effect.

Ik ben trouwens altijd al een zoetekauw geweest en dat is mijn zwangerschapsperiode zeker niet minder. Daarom ben ik dol op m’n verantwoorde guilty pleasures zoals de indulging and gooey courgette brownies, maar ook deze chocolade bonsbons met dadels. De crunchy notenlaag om de bonbons maakt het helemaal af!

Hoe maak je deze choco dadel bonbons?

Het fijne is dat je maar heel kort bezig bent om de dadeltjes tot crispy bonbons om te toveren en dat je de voorraad zo groot kunt maken als je wilt. Heerlijk om van te snacken als tussen door of ‘s avonds op de bank. Hier het easy peasy recept!

De lekkerste choco dadel bonbons maak je slechts met 3 ingrediënten

Choco dadel bonbons
Prep tijd
10 min
 

Deze heerlijke choco dadel bonbons met een crunchy notenlaag maak je met slechts 3 ingrediënten. Het is zoet, zacht, chocoladeachtig, crunchy en verantwoord tegelijk!

Gang: zoete snack
Keuken: zoetigheden
Porties: 25 stuks
Dit heb je nodig
  • 250 gram ontpitte dadels
  • 80 gram pure chocolade 72% of 85%
  • 50 gram gemalen noten
Dit moet je doen
  1. Verwijder de pitten uit de dadels en leg de dadels klaar op een bord. 

  2. Mix de ongezouten noten in een foodprocessor of hakmolen en leg de notenkruim op een bord. 

  3. Breek de pure chocolade in stukjes in een kom. Breng water aan de kook in een steelpannetje zet vervolgens op de laagste vuurstand.

  4. Zet de kom met chocola op het steelpannetje en wacht tot de chocola gesmolten is.

  5. Rol nu met een vork (of je vingers) een voor een de dadels in de gesmolten chocola. Herhaal dit tot je alle dadels door de gesmolten chocolade heb gerold.

  6. Pak nu het bord notenkruim en rol de choco dadels er over heen. 

  7. Leg de choco dadel bonbons nu op een schoon bord of vel bakpapier. Zet ze vervolgens minimaal 1,5 uur in de koelkast zodat ze hard worden.

 

Lekker genieten van deze snacks en laat je vrienden zeker mee smullen! En vergeet me vooral niet te taggen met #mitusmeatlessfood op Facebook of Instagram!

Liefs,

Mitu