Broodje avocado enzo

Soms heb ik enorme zin in een goed gevuld broodje en verzamel dan alle potentiële ingrediënten bij elkaar. Zo creëerde ik dit broodje avocado enzo, en het was heerlijk! Wil je een snelle lunch, maar toch iets specialers dan de standaard boterham met kaas of hummus? Dit broodje is dan een perfect optie.

Broodje avocado enzo

Omdat ik wist dat het sowieso het groene vriendje zou worden, de rest was nog een mysterie zeg maar. Ik hou van regelmaat in mijn eetmomenten, maar soms is die compleet zoek. Zo heb ik op deze dag tussen 11.00 en 15.30 helemaal niets meer gegeten en tussendoor wel gesport + boodschappen gedaan. Eenmaal terug had ik zoooooooo’n trek en wilde ik eigenlijk wel 10 broodjes plus een hele avondmaal naar binnen werken. Op zulke momenten vind ik een afbakbroodje een uitkomst zonder dat ik helemaal doordraai door mijn lege maag.

Goodies

Wel probeer ik te compenseren met voedzaam beleg en dat is gelukt. Wat heb ik gebruikt? Mijn groene vriend uiteraard, verse basilicum en cherrytomaatjes. Voor de pit wat chilivlokken en dan nog de welbekende vegan parmezaanse kaas. Hmm, ik heb gesmuld en was daarna goed verzadigd. Heb er nog een halve komkommer bij gegeten als dorstlesser, maar het leek me overbodig om die op de foto te zetten ;-). Deze lunch zorgt ervoor dat je een goede dosis groenten binnen krijgt en is binnen enkele minuten klaar om op te peuzelen. Beter kan niet :-).

Recept

Benodigdheden: foodprocessor of hakmolen

Ingrediënten voor 1 broodje

 • Afbakbroodje
 • Een halve (grote) avocado
 • Chilivlokken
 • Cherrytomaatjes, 5 stuks
 • Basilicumblaadjes, stuk of 10
 • 6 Stuks ongezoute cashewnoten
 • Een eetlepel edelgistvlokken
 • Een snufje gerookte paprikpoeder (1/4 van een halve theelepel)
 • snufje zout
Bereiding
 1. Warm het afbakbroodje in de oven in de aangegeven tijd op de verpakking.
 2. Maak ondertussen de parmezaanse kaas door de cashewnoten, edelgistvlokken en gerookte paprikapoeder te vermalen in een hakmolentje.
 3. Snijd de basilicum fijn. Prak dit nu met een vork door de avocado heen samen met de chilivlokken en een klein beetje zout.
 4. Snijd de cherrytomaatjes in plakjes.
 5. Smeer nu de avocado spread op het warme broodje, beleg vervolgens met de tomatenplakjes en maak af met de kaas. En eetsmakelijk! Tip: dit broodje tot de next level brengen? Beleg ‘m dan ook met een laagje (pittige) hummus. Past er ook perfect bij.

Met welke groenten beleg jij graag je broodjes?

-XOXO-