5 x Zomerse recepten

De afgelopen 2 weken heb ik veel zomerse recepten geplaatst. Logisch: ik heb de zon in m’n bol en door de hogere temperaturen eet je weer allerlei dingen waar je in de winter minder zin in hebt. I love that! Ik zet een aantal diverse en makkelijke zomerse recepten voor je op een rij.

Zomerse recepten

1.Aardbeiensalade
zomerse recepten
Deze salade maak je supersnel klaar, zit vol vitaminen en heeft een heerlijke zomerse smakenmelange. Koop bladgroenten, walnoten , aardbeien en balsamico azijn and you’re done. Zeg maar zo’n 10 minuten. Hier lees je het recept.

 

2. Noedels met zoethede pinda’s
zomerse recepten
Vaak zijn de lekkerste zomerse recepten subtiel en zacht van smaak. Toch is dit wokgerecht overheerlijk op warme dagen. Dat komt door de combi van pittig en zoet geroosterde pinda’s Ook dit recept maak je supersnel: binnen 30 minuten.

 

3. Peer notencrumble uit de oven
zomerse recepten
Hmmm heerlijk! Warm en koud tegelijk, want deze peer maak je met een lekker notendeeg crumble en kokossiroop. Lauwwarm met een koud bolletje ijs. Met maar vijf minuten bereidingstijd :-). Recipe here.
4. Cookie Doug maken
We blijven nog even in de toetjessfeer want ijs behoort toch echt tot zomerse recepten. Ik ben gek op cookie dough! Heb alleen geen flauw idee waar ik het vandaan moet halen zonder ijs van koemelk te eten. Vandaar dat ik het heel graag zelf maak, en ik deel het graag met jou.

 

5. Vegan tapenades
Zomerse recepten
Perfect weer om te genieten van stokbrood met tapenades. Al helemaal als je ze op een makkelijke manier zelf kunt maken van allemaal fijne plantaardige ingrediëntjes en groenten zoals gegrilde paprika. Dit zomerse recept lees je hier.

 

Geniet van jullie weekend en de zonnestralen ! – XOXO –