5 x Favoriete fruit

De zomer brengt niet alleen de heerlijke zon met zich mee, maar ook andere soort gerechten en ingrediënten. Dat geldt ook voor fruit en in de zomerperiode geniet extra van alle fruitsoorten die dan in de schappen liggen. Lees mee welke mijn favo zijn op het moment én waarom ze ook nog eens goed voor je zijn.

5 x Favoriete fruit op het moment

1.Kersen

Yup, met stipt op nummer 1 kies ik voor kersen in de zomer! Deze zomerfruit is zo ontzettend lekker en zoet! Tegenwoordig zitten we ‘s avonds  op de bank heerlijk te snoepen van een grote kom kersen. Altijd als de zomer aanbreekt, kijk ik uit naar die kersjes. Bovendien zijn ze ook nog goed voor je. Zo bevatten ze veel vezels en dat zorgt voor een goede darmwerking. Daarnaast is een kers rijk aan vitamine A. Dit vitaminesoort is goed voor de ogen, huid en weerstand. Ook werkt het eten van kersen ontstekingsremmend. Je kunt trouwens heerlijk ontbijten met kersen: in de yoghurt of je havermout (overnight oats).

2.Wilde perziken

fruit - wilde perziken

My oh my, zodra ik ze ineens in de winkels zie liggen word ik zo blij! Ze zijn zo lekker sappig en zoet. Sommige mensen houden van fruit met een zuur smaakje. Zure appels of mineola’s die een zure nasmaak hebben. Ik ben definitely van het zoete, hmmm. Wilde perziken vind ik zelfs lekkerder dan gewone perziken, maar dat komt dus omdat ze zoeter zijn 😉 Ook wilde perziken zijn heerlijk door kokosyoghurt met zaden en noten. Ze bevatten vitamine A, B en C. B staat erom bekend dat het de zenuwstelsel ondersteunt en C zorgt voor een betere weerstand.

3.Sinaasappelen – eentje vóór het avondeten

Hmm, heerlijk. Hier komt toch wel een beetje het zure van fruit naar voren, maar sinaasappels zijn voor mij zoet genoeg. Ze zijn bovendien zo intens van smaak. Wist je dat het goed is om een sinaasappel voor het avondeten te eten? Sinaasappelen staan bekend om de vitamine C. Deze vitamine zorgt niet alleen voor een sterkere weerstand, maar verhoogt ook de ijzeropname uit andere plantaardige voeding. IJzeropname uit plantaardige voeding ligt namelijk lager dan ijzeropname uit vlees – wat effect heeft op vegetariërs en veganisten. Mààr de vitamine C in het lichaam zorgt er weer voor dat de ijzer uit groenten beter worden opgenomen. Sinaasappel voor het diner, dus.

fruit sinaasappel

4.Aardbeien

Natuurlijk kunnen deze rode toppers niet in het rijtje ontbreken. Ik geniet zoooo van deze vruchtjes, hmmm. Aardbeien op mijn broodje pindakaas of aardbeien in mijn yoghurt als ontbijt. En dan probeer ik ook nog eens te variëren met mijn aardbei-yoghurtontbijt. Mensen die mij volgen op Instagram, weten er alles van ;-). Ook in aardbeien zitten verschillende vitaminen zoals B, C en K. Vitamine K zorgt voor een normale bloedstolling, sterke botten en gezonde bloedvaten.

mooie huid
Aardbeiden zijn ook heel goed voor je huid. Meer voeding voor een mooie huid? Check hier.
5.Kiwi

Last but not least. Ik weet het, kiwi is geen fruit van dit seizoen maar de laatste weekjes geniet ik weer zo van kiwi en koop ik het in ieder geval 1 keer in de week. Het is echt een vitamine C bom en het lekkerst vind ik de kiwi als ie zoet is. Daarom ben ik ook zo gek op de golden kiwi. Die zijn wat zachter en zoeter.  Ik vind kiwi’s niet alleen los uit de hand lekker, maar ook in groene smoothies. Kiwi is trouwens een krachtige anti-oxidant die de huid beschermt tegen huidveroudering. Ik zeg: dat klinkt goed ;-).

kiwi - balansdag

 

Zit er iets tussen mijn favo’s voor jou? En welk fruit is jouw favoriet in de zomer?