3 x recepten met rauwe cacao

Ik heb er eerder over geblogd. Rauwe cacao is one of my fave things to have in home! Ik vertel je vandaag wat er zo gezond is aan rauwe cacaopoeder, hoe het smaakt en wat je er allemaal mee kunt.

Choco flavor

Ik ben echt gek op chocolade en heb vooral een grote liefde voor twee dingen die slecht zijn: chips en chocola. Het goede nieuws is dat extra pure chocola helemaal niet zo slecht is. Hoe meer cacaopoeder in chocola, hoe beter. Nóg beter is rauwe cacao poeder. Het is puur, bevat geen toegevoegde suikers EN is heel erg gezond! I’ll tell you why.

  • Bevat veel anti-oxidanten die het lichaam tegen hart- en vaatzieken beschermt.
  • De anti-oxidanten vertragen ook het verouderingsproces.
  • Helpt bij goede functionering van het hart.
  • Verlaagt hoge bloeddruk en cholesterol.
  • Bevat het aminozuur Tryptophaan dat een positieve werking heeft op je stemming. Rauwe cacao zorgt voor minder stress, je bent vrolijker en ontspannen. Chocolade staat daarom bekend als feel good food, maar de pure vorm bevat het meest van dit stofje.
  • Bevat de mineralen magnesium, ijzer, zink en chroom.

 

rauwe cacao
Rauwe cacao poeder. Te koop in supermarkten.
Use it, Enjoy it

Want het is goed voor je lijf en rauwe cacao geeft een chocoladesmaak aan je eten. Beter kan niet, toch? Gebruik het in smoothies, havermout, yoghurt, cake, koekjes en ga zo maar door. Ik heb hier 3 receptjes – ontbijtjes en toetje – ter inspiratie 🙂

Rauwe cacao recepten
rauwe cacao - choco havermout
Warme chocohavermout met gebakken banaan. Bak een banaan in een beetje kokosolie met kaneelpoeder. Gebruik 4 eetlepels havermout, een extra volle theelepel rauwe cacaopoeder en roer met kokend water. Serveer met kokosschaafsel en de banaanplakjes. Heerlijk!

 

 

rauwe cacao - choco banaan pannenkoekjes
Choco banaan pannenkoekjes! Prak een banaan samen met een ei en een volle theelepel rauwe cacao tot een glad geheel. Bak er kleine pannenkoekjes van met een beetje kokosolie. Zoet met aggave-, ahorn- of kokossiroop.

 

 

rauwe cacao - choco yoghurt met warme kersen
Toetje: Choco yoghurt met warme kersen.  Roer een overvolle theelepel rauwe cacao door de kokosyoghurt. Warm de kersen op en serveer samen met een blokje extra pure chocola – geraspt. Genieten dit 🙂

 

Enjoy! En wie weet heb jij lekkere tips voor mij met rauwe cacao? Let me know! 🙂

-XOXO-

Bronnen

http://www.gezondheidsnet.nl

http://jessevandervelde.com