Zomerse recepten – Dagmenu 5

Mijn dagmenu 5 met zomerse recepten! Elke week deel ik een dagmenu van een willekeurige dag met je. De recepten zijn makkelijk, voedzaam en zouden je ideeën of inspiratie moeten geven.

Feeling free

Man, wat was het warm hè, de afgelopen week? Werkelijk verrukkelijk. Ik was vijf dagen achter elkaar vrij dus had een extra lang weekend en wat heb ik goed genoten. Mijn dagelijkse workout bestond uit uren achter elkaar tuinieren en dat heeft mijn lichaam geweten. Elke dag werd ik wakker met spierpijn in m’n benen en armen, maar dat mocht de pret niet drukken! Het resultaat was meer dan bevredigend plus ik heb elke dag buiten gezeten en buiten gegeten. Vinden jullie dat ook zo fijn? ‘Buiten leven’ omdat het eindelijk kan? Ik voel me vrijer wanneer ik veel tijd buiten kan doorbrengen. Plus je kunt weer gebruik maken van een extra ruimte in je huis: de tuin of balkon. Love it.

Zomerse recepten

Ook verandert je manier van eten als het warmer is. Op de een of andere manier heb ik meer zin in subtielere, frisse en zachte smaken. Het avondeten hoeft ook niet per se heel warm te zijn, vaak is lauwwarm al lekker. Vooral mijn avondgerechten zijn dus veelal zomerse recepten. Laten we beginnen met de inspiratie uit mijn dagmenu voor deze week.

Ontbijt

Zomerse recepten - aardbeienyoghurt

Met aardbeien kun je echt goede zomerse recepten maken. Ook niet zo gek want het aardbeienseizoen start eigenlijk nu pas. Ik hou ervan want dan krijg je eigenlijk de echt lekkere, zoete en kleine aardbeitjes. Dit ontbijt bestaat uit kokosyoghurt, veel aardbeien, stukjes walnoten en kokossiroop.

Lunch

Zomerse recepten - pita tosti

Tegen lunchtijd had ik megatrek dus wilde ik eigenlijk een kolossale maaltijd maken. Deze speltpita uit de oven kwam wel redelijk in de buurt ;-). Vriendje was ook thuis dus ik heb ons verwend met deze warme pita uit de oven. Wat erin zit? Ik had nog een grote handvol vegetarische wokreepjes over. Die heb ik gebakken met uitjes, verse knoflookplakjes, gele courgette en sriracha. Helaas zie je er niet veel van, want er zit me toch een heerlijke plak vegan cheddar kaas op, hmm. Vegan cheddar koop ik bij Ekoplaza. De speltpita ook, maar die zijn ook verkrijgbaar bij AH.

Diner

Deze gegrilde paprika salade met couscous scoort wel hoog in de lijst van zomerse recepten, alleen al qua kleur vind je niet? Ik ben gek op gegrilde paprika, die maken ze op de lekkerste manieren in Italië. Voor de rest is er niet veel Italiaans aan dit gerecht, maar het zoete en zachte van de paprika’s overheerst. De meeste tijd ben je kwijt aan het grillen van de paprika’s, maar dat is passieve tijd. De salade zelf kost je nog niet eens 15 minuten! Het smaak lekker fris, zoet door de gegrilde paprika’s en subtiel. Wij hebben deze salade als maaltijd gegeten en op een warme dag is dat dikke prima. Here’s how to make it.

Ingrediënten voor 2 personen

 • Paprikamix
 • 175 Gram couscous
 • Rucola
 • Veldsla
 • Spinazie
 • Handvol amandelnoten, in kleinere stukjes
 • Optioneel: rozijnen

Zomerse recepten - gegrilde paprikasalade

Bereiding
 1. Snij de paprika’s in 4 parten en was ze. Smeer een ovenschaal in met olie en smeer ook de paprikaparten in. Doe nu in de oven op zo’n 160 graden en laat ongeveer 45 minuten grillen in de oven met hele knoflookteentjes (ook besmeerd met olie).
 2. Maak ondertussen de couscous zoals aangegeven op de verpakking. Dit doe je door de couscous zo’n 7 minuten te weken in kokend water. Doe er direct een theelepel paprikapoeder, een theelepel komijnpoeder, een theelepel kurkuma en zout bij en roer goed. Doe er  nu ook eventueel rozijntjes in, als je daarvan houdt.
 3. Snij tomaatjes (z0 veel je wilt) in kleinere partjes. Ik heb de trostomaatjes van Lidl gebruikt. Die zijn heerlijk zoet.
 4. Als de gegrilde paprika klaar is, laat je deze even afkoelen om vervolgens in stukjes te snijden. Gooi nu alle genoemde ingrediënten bij de couscous in en roer alles door elkaar. Proef en voeg eventueel nog wat zout toe.

Hope I got u inspired ! Fijne week allemaal! – XOXO – 

Facebook Comments