yoghurt fruitsnack repen

Het fijne aan een extra lang paasweekend is dat je naast familietijd ook meer tijd hebt voor jezelf. Voor mij betekent dat ook relaxed van alles en nog wat uit proberen in de keuken.

Zo kwam ik op het idee voor deze yoghurt fruitsnack met noten. Het is echt heerlijk en super makkelijk te maken. Bovendien start ik deze week direct gezond met deze heerlijke, gezonde snack – die ook heel goed kan als ontbijt.

Een keer wat anders

Meestal eet ik een kom yoghurt met allerlei soorten fruit erdoor heen. Dit is hetzelfde principe maar je vriest alle ingrediënten in tot een grote reep die je vervolgens in stukken breekt. Daarnaast lijkt het net of je chocolade aan het eten bent, maar dan veel gezonder. En lekker dat het is! Als zoetmiddel gebruik je kokossiroop, verkrijgbaar bij de Jumbo (ligt bij de schappen met gezonde en natuurlijke producten) of bij een natuurwinkel. Een flesje is rond de 7,00. Best prijzig, maar kokossiroop is heel gezond en in van alles en nog wat te gebruiken.

Recept yoghurt fruitsnack met noten

Ingrediënten

  • 400 Gram kokosyoghurt
  • 50 ML ongezoete amandelmelk
  • 8 Stuks aardbeien in stukjes gesneden – vers of diepvries
  • Handvol blauwe bessen – vers of diepvries
  • Een handjevol in stukjes gesneden amandelen
  • 4/5 Eetlepels kokossiroop.
  • 2 Theelepeltjes vanille aroma
Bereiding (5 minuten, 2 uur vriezertijd)

yoghurtreep

Roer de kokossiroop in de kokosyoghurt. Doe alle fruit en de noten erbij en roer goed door elkaar. Doe de yoghurt nu in bijvoorbeeld een vierkante bakvorm of een plastic vershoudbakje dat groot genoeg is en in de vriezer kan. Leg er eerst bakpapier in en giet daarna de yoghurt met fruit en noten erin. Strijk vervolgens voorzichtig glad met een spatel, zodat het als een reep eruit komt als je het uit de vriezer haalt. Dek de bakvorm heel goed af met bijvoorbeeld een theedoek of doe de deksel op de vershoudbak. Het vriezen duurt 1-2 uur: check tussendoor even. Haal de reep uit de vorm, breek in stukken en geniet van je gezonde snack!

-XOXO-

Facebook Comments