Sandwichspread van zoete aardappel & erwtjes

Het allerleukst aan Pasen vind ik het uitgebreid en gezellig eten met elkaar. Hoe leuk is zo’n vrolijk versierde tafel vol lekkere broodjes, yoghurt, smoothies, aardbeien en noem maar op.Deze vegan sandwich spread past dan gegarandeerd bij de rest van je gezellige Paasbrunch!

Zelf maken – maar wel makkelijk

Dit jaar staan bij mij de zelfgemaakte choco pannenkoekjes en deze vegan sandwich spread op tafel! Omdat ik elke dag in de keuken bezig ben, is het niet zo dat ik in het Paasweekend ook nog eens uren in de keuken wil door brengen. Snel en makkelijk klinken mij dan als muziek in de oren.

Sandwich spread van veggies

Daarom niet te veel fratsen en moeilijke dingetjes. Nee. Deze vegan sandwich spread bevat gezonde en voedzame ingrediënten en is zo makkelijk te maken! In 15 minuutjes zet je een gezonde sandwich spread op tafel die super lekker smaakt ! Wat gaat er zoal in? Tromgeroffel..

Doperwtjes, courgette, zoete aardappel, walnoten, Mayolijn en een beetje zout! Daarnaast een paar smaakmakers zoals citroen en basilicum. Alles in de foodprocessor ét voilà. De zoete aardappel en Mayolijn zorgen voor  de zoete en lichtromige smaak wat typerend is aan een sandwich spread.

Recept vegan sandwich spread
  • 150 Gram doperwtjes
  • 70 Gram (ongeveer een kwart) courgette
  • 70 Gram zoete aardappel
  • 4 Eetlepels Mayolijn (van Remia, plantaardige mayonaise)
  • 2 Eetlepels citroensap
  • 10 Blaadjes verse basilicum (optioneel)
  • 9 stuks walnoten (optioneel)
  • Snuf zout
Bereiding.

Schil en snij de zoete aardappel in kleine stukjes en kook in 10 minuten gaar. Kook ondertussen de doperwtjes in 5 minuten gaar. Kook de laatste 1,5 minuut de courgette mee. Spoel alle groenten na afloop direct af met koud water zodat het sneller afkoelt. Als de groenten zijn afgekoeld kunnen ze in de foodprocessor samen met alle andere ingrediënten. Mix kort tot een spread. Groentekiemen en avocado combineren heerlijk bij deze spread én bij de rest van je Paasbrunch :-).

Enjoy your healhy Easter weekend ! 

-XOXO-

Facebook Comments