Zelfgemaakte stracciatella yoghurt

Een gezond toetje, maar wel genieten? Deze stracciatella yoghurt is easy peasy om te maken en oh zo lekker! Het voelt fluweelzacht op je tong en proeft romig en zoet. Er zijn vooral 2 ingrediënten die dit toetje zo lekker maakt. Welke dat zijn vertel ik je zo 😉

Weet wat je weet

Het voordeel aan je eigen gemaakte stracciatella yoghurt is dat je beter weet wat erin gaat. Er zitten minder geraffineerde suikers en smaakversterkers in dan wanneer je een bak in de supermarkt koopt. Ik hou van een toetje na de maaltijd (lees: zoetekauw). Door de toetjes te veranderen naar een gezondere variant voel ik mij niet meer schuldig over wat ik naar binnen werk. Bovendien bevat een Danoontje of een soortgelijk toetje veel meer suikers.

Vanilla vanilla, the real deal

Wat zijn de 2 heavenly ingredients van dit recept? Verse vanille en kokosyoghurt. Die combinatie doet het ‘m. Ik word al blij als ik de zwarte vanille spikkeltjes in mijn yoghurt zie. Het romige en lichtzoete van de kokosyoghurt past heel goed bij de vanille en de pure chocolade. Natuurlijk kun je ook voor andere yoghurt kiezen, maar mijn voorkeur gaat sowieso altijd uit naar de plantaardige variant. Kies welke jij wilt, maar de kokosyoghurt is erg lekker. Believe me 😉

Extra Puur

Het punt is dat je het suikergehalte zo veel mogelijk beperkt door het dessert zelf te maken. Natuurlijk bevat de yoghurt en de chocolade suikers, maar op deze manier weet je wel beter wat je er in stopt. Bovendien gebruik je maar een klein beetje pure chocolade met minimaal 72% cacao (minder suiker, meer cacao). Here’s how to make it!

Bereidingstijd :  10 min

Benodigdheden: grove of fijne rasp (naar voorkeur)

Ingrediënten voor 2 personen:

Vanille stokje (Jumbo of Albert Heijn)

300-400 gram (kokos)yoghurt (merk Koko dairy free)

15 gram (of meer) pure chocolade 72%, geraspt.

Bereiding

Eigenlijk is het zo simpel hè. Snij de vanille stokjes in de lengte open en schraap met een mesje het zwarte goedje eruit, pure vanille. Doe dit in de kom met yoghurt en roer goed. Je ziet nu langzaam de mini vanillekorreltjes los komen en zich verspreiden in de yoghurt, hmm. Rasp nu de chocolade boven de kom. Roer als je klaar bent. Klaar is je toetje!

Enjoy 🙂

Facebook Comments