Plantaardig snacken – Groentefrietjes met nuggets

Nee hoor, wij planteneters hoeven ook de nuggets niet te missen, want VegaFit heeft eraan gedacht. Vandaag deel ik deze simpele maar oh zo lekkere eettip.

Lekker

Junkfood is lekker en frietjes dus ook. Ik weet alleen niet hoe het met jullie zit, maar ik probeer na al die feestdagen juist weer gezonder te eten. Helaas lukt dat lang niet altijd. Deze groentefrietjes van pastinaak en wortel vind ik wel weer verantwoord en heb er gister nog van gesmuld. Samen met de nuggets van VegaFit is zo’n bordje genieten geblazen. Lekker op de bank – met Netflix aan. De nuggets zijn bovendien rijk aan vezels, eiwitten, bevatten vitamine B12, ijzer, zink en in vrij van palmolie.

Recept Groentefrietjes en nuggets

Ingrediënten voor 2 personen

 • 2 stuks Pastinaak
 • 1 Grote winterpeen
 • Zeezout
 • Peper
 • Olie
 • Een pak nuggets van VegaFit (Albert Heijn)
 • Mayolijn van Remia (vegan mayo)
Bereiding groentefrietjes met nuggets
 1. Snijd de pastinaak en peen in lange plakken van ongeveer 1,5 cm dik. Snijd de lange plakken in frietjes en door de helft om de juiste lengte voor frietjes te krijgen.
 2. Leg een vel bakpapier op een ovenplaats. Smeer de groenten met een heel klein beetje olie in –  niet te veel anders worden de frietjes minder knappering.
 3. Strooi tot slot met een beetje zeezout en zwarte peper
 4. Doe de ovenplaat in een voorverwarmde oven op 180 Graden. De frietjes hebben ongeveer 30-40 minuten nodig, afhankelijk van je oven. Houd de frietjes in de oven goed in de gaten. Ze moeten knapperig en lichtbruin worden.
 5. Bak de nuggets in de pan op in een paar minuten of leg ze ook in de oven voor 9 minuten.

Serveer alles met wat vegan mayo en geniet 🙂

Liefs, xxx

Facebook Comments