Noedels met nori

Pittige noedels met nori. Vreemd? apart? Misschien wel, maar de smaken zijn overweldigend lekker. Met een simpel en pittig sojasausje en heerlijke nori waardoor het proeft naar de zee.

In het kookboek Vegan for friends kreeg ik de inspiratie om ook te gaan koken met norivellen. Die ken je wel: de zwarte buitenkant van sushi. Nori is Japans zeewier en de vellen zijn dus gemaakt van gedroogd en geperst zeewier. Ze geven extra smaak aan de sushi maar ook aan deze noedels. Zeewier schijnt ook nog eens super goed voor je te zijn door de verschillende voedingsstoffen en vitaminen. Des te meer reden voor mij om ermee te experimenteren en tot deze pittige noedels met nori te komen :-). In de noedels zijn trouwens ook zeewier verwerkt, dit proef je verder niet. Ik vind de noedels heerlijk omdat ze lekker stevig zijn en niet zo snel papperig worden.

Smaakt naar de zee

Daarnaast smaakt nori ook nog eens zo lekker! Het ruikt en smaakt naar de zee, waardoor het me lichtjes aan vis doet denken. Ik mis het soms echt om zalm te eten. Vis in het algemeen heb ik minder last van omdat ik eigenlijk nooit meer vis at. Alleen als ik uit eten ging, ging ik nog wel eens voor sushi en was dus gek op zalm. Maar dat was toen en niet meer nu ;-). Daarom fijn dat ik gerecht kan creëren waar die smaak lichtjes in terug komt.

Soja saus

In combinatie met pittige soja saus komt de nori nog meer tot haar recht. De sojasaus maak je heel simpel met knoflook, gember, sesamzaadjes en een stuk van een Madam Jeanette in fijne stukjes gesneden. Dit laat je allemaal eventjes intrekken in de sojasaus om later in het gerecht te gebruiken. Dan nog een aantal lekkere groenten die bij de smaken passen. Broccoli en rode paprika, bijvoorbeeld.

sojasaus pittige noedels met nori

Recept pittige noedels met nori

Bereidingstijd : 25 minuten

Ingrediënten voor 2 personen

 • 1 Hele grote ui of 2 middelgrote uien
 • Algen wok noedels (Jumbo)
 • 5 Teentjes knoflook
 • Stuk verse gember, 1 cm bij 1 cm
 • Een kwartstuk of halve Madam Jeanette peper, heel fijn gesneden (mag goed pittig)
 • 1 Rode paprika, in dunne repen gesneden
 • 1 Gekookte broccoli
 • Sojasaus, 4 eetlepels
 • Een eetlepel sesamzaadjes
 • 3 Norivellen (elke supermarkt of toko), scheuren in kleine vierkantjes.
Bereiding noedels met nori
 1. Maak allereerst het sausje met 4 eetlepels sojasaus, 1 geperste knoflook en het gemberstukje ook geperst. Doe ook de fijngesneden peper en sesamzaadjes erbij. Roer en laat het geheel even staan.
 2. Zet de noedels aan de kook. Ze hebben ongeveer 14 minuten nodig.
 3. Kook of stoom nu de broccoliroosjes.
 4. Fruit, terwijl de broccoli kookt, de grof gesnipperde uien in een wokpan met olie. Doe hier 4 Teentjes knoflook bij: geperst of in dunne plakjes gesneden.
 5. Gooi een eetlepel van de sojasaus in de pan met uitjes en roer. Doe nu de gekookte broccoli en rauw paprikarepen erbij.
 6. Doe de noedels zodra ze klaar zijn in ook de wokpan en roer alles goed door elkaar. Schep ook steeds een lepel van de sojasaus erbij een handvol kleine vierkante norivelletjes en roer dan weer. Herhaal dit tot alle saus en nori erin zit.

De pittig groene noedels met nori zijn klaar om te eten! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt 🙂

 

 

Facebook Comments