DIY: kokossuiker scrub

Ben jij altijd op zoek naar fijne huidproducten zoals een goede scrub? Stop met zoeken want ik heb een zelfgemaakte voor je die superfijn is voor je huid: de kokossuiker scrub.

Beauty Dummy

Ik heb geen dure crèmpjes en scrubs in huis. Ik vind het zonde van m’n geld en het maakt me niet uit dat het woordje ‘natuurlijk’ erop staat of dat het zooo lekker ruikt ruikt. In negen van de tien keer kom ik erachter dat de crème toch niet zo natuurlijk of. Ik maak mijn gezicht altijd schoon met kokosolie en dat terwijl ik (bijna) dagelijks make-up op heb. Alles krijg je ermee weg, je foundation, mascara, noem maar op. Ik ben niet alleen fan van kokosolie als gezichtsreiniger, maar dus ook voor scrub.

Waarom eigenlijk kokosolie en suiker?

De twee belangrijkste redenen om kokosolie te gebruiken zijn de anti-bacteriële en de hydraterende werking. Daarom is kokosolie zo goed voor de huid, het maakt schoon en het voedt. De suiker in de scrub is voor de peeling. Zout is bijvoorbeeld grover van structuur en daarom hardnekkiger voor je zachte gezichtshuid. Ook droogt zout je huid uit en dat is juist wat ik niet wil. Suikers hebben fijnere korrels en is daarom fijner om mee te scrubben. Dus als je een scrub zoekt die doet die je huid reinigt én hydrateert, dan is de kokossuikerscrub perfect.

Hoe het voelt op je huid?

De scrub laat een zijdezachte laag op je huid achter die langzaam aan ook je huid ook intrekt. Na het scrubben voelt je huid zijdezacht aan. En dat zonder een crème te hoeven gebruiken. Ik vind het een ideaal scrubje om te gebruiken vlak voor het slapen gaan: de volgende ochtend word ik wakker met een zacht en frisse huid. Tip: hij is ook heerlijk als bodyscrub. Wees er wel op voorbereid dat je je huid waarschijnlijk niet hoeft in te smeren met bodylotion omdat de kokosolie een heerlijk laagje achterlaat.

Kokossuiker scrub

Sinds een paar weekjes ben ik weer begonnen mijn huid wekelijks te scrubben omdat ik last heb van kleine pukkeltjes. Dat heb ik wel vaker met weersveranderingen. We hebben immers een boel hete daagjes gehad de afgelopen maand. Scrubben met de kokossuiker scrub haalt mijn dode huidcellen weg, maakt mijn huid weer rustiger en zorgt voor hydratatie. Welke kokosolie heb je nodig? Het maakt in principe niet zo veel uit! Gebruik koudgeperste (biologische) kokosolie met of zonder geur. Zelf vind ik het heel lekker om kokosolie met geur voor m’n gezicht en lichaam te gebruiken, maar dat is geen must.

Hoe maak je het?

De kokossuiker scrub maken is zo ontzettend easy peasy. Maak elke keer een nieuw mengseltje aangezien je toch alles in huis hebt staan en het maken maar een minuutje duurt. Je kunt de scrub een paar dagen in de koelkast bewaren als het nodig is, bijvoorbeeld in een minipotje dat je kunt afdekken. Maar ik meng elke week een klein beetje kokosolie en suiker door elkaar heen. Met een overvolle theelepel kokosolie en hetzelfde aan suiker heb je al meer dan genoeg voor je gezicht. Roer het goedje door elkaar et voilà. Het is trouwens wel zo dat kokosolie boven de 25 graden vloeibaar wordt, dus om de kokosolie hard te krijgen/houden, kun je het in de koelkast zetten.

Scrub vs masker

Zodra je de scrub gemaakt hebt, wrijf je het goedje op je (schone) gezicht. Wrijf zachtjes, drukken met je vingertoppen is niet nodig, want de suikerkorreltjes doen al hun werk tijdens het vrijwen. Was na ongeveer 2 minuten de scrub af of je laat het mengsel nog 5-10 minuten intrekken. Zo werkt het meteen als masker, ik vind dat heerlijk. Je hebt geen crème meer nodig tenzij je een heel droge huid hebt van jezelf. Maar ik heb een gevoelige/droge huid en zelfs ik heb geen crème nodig.

Ik koop in ieder geval nooit meer scrubs, maar maak ze lekker zelf. Tip: je kunt ook geraspte komkommer aan deze scrub toevoegen voor extra hydratatie en frisheid.

Ik ben benieuwd hoe de scrub bij jou voelt en hoe het je bevalt. Ga je ‘m uitproberen? Let me know!

-XOXO-

Facebook Comments