Een snelle salade in dagmenu 9

Dagmenu nummer 9 bestaat uit een simpele salade die zo gefixt is en een avondrecept uit een Thais kookboekje. Alle recepten uit dit dagmenu zijn snel en makkelijk, want ook ik kom vaak genoeg tijd tekort.

Fruitontbijt, simpele salade en een snelle zoet-zuur-pittig avondgerecht

Dit keer heb ik de gerechten van 2 dagen samengevoegd. Het ontbijt en de lunch is op de dag van een bruiloft geweest. Ik kwam echt tijd tekort die dag en had haast. De avondmaal is van een paar dagen ervoor, ook gemaakt tijdens tijdgebrek. Een vriend van mij ging trouwen in Zandvoort aan zee. Het stel is vijftien jaar samen (respect) en onze vriendengroep was van de partij op het feest. Ik had die dag zo veel in de planning. Bloggen, boodschappen doen, sporten en ga zo maar door. Uiteraard kwam ik in de knoei met de tijd. Maar ik moest wel goed voor mezelf zorgen aangezien we de hele dag op pad zouden zijn, en ’s avonds natuurlijk drankjes zouden drinken ;-). Die salade in de middag was een uitkomst en lekker. Zo’n salade is trouwens superhandig om mee te nemen naar werk of school in een tupperware bakje.

Ontbijt – Fruit n Yoghurt Bowl

fruitontbijt 2 - salade

Jawel, het seizoen van wilde perziken is aangebroken en ik ben er gek op. Ze zijn heerlijk fris en zoet. Dit ontbijtje was ook heel gemakkelijk en ik kon bloggen en ontbijten tegelijk, in al mijn haast. Er zit kokosyoghurt in, aardbeitjes, blauwe bessen en wilde perziken in stukjes gesneden. Al die fruitjes proeven heerlijk bij elkaar. Plus je krijgt veel vitamine A, C en anti-oxidanten binnen.

Lunch – simpel, snel en lekker: salade
dagmenu 10 - snelle salade
Romaase sla in stukjes, gele paprika, een beetje groentekiemen, komkommer, verse peterselie, cherrytomaatjes en groene olijven. Een halve avocado die niet op de foto staat. Alle groenten bij elkaar zorgen voor smaak, zonder dressing of wat dan ook. Voor de bite koos ik voor de helft van een vegan schnitzel van Viva Vivera. Heerlijk erbij.
Diner – zoetzure rijstgerecht met ananas en tofu

Ik kook nooit uit kookboekjes, maar verzin alles zelf of laat me inspireren door het internet. Maar dit gerecht leek me echt lekker. Bovendien een perfect moment om het kookboek uit te proberen dat een vriend voor me heeft meegenomen uit Thailand. Uitaard heb ik wel een paar dingen veranderd, simpelweg omdat ik de ingrediënten niet in huis had. Ook dit gerecht is zo makkelijk, net zoals het ontbijt en de salade.

thais - salade

Bereiding

Bak 2 paprika’s samen met een een paar knoflookteentjes, rode ui en komkommer. Doe er tofu bij die je in grovere blokjes hebt gesneden. Voeg 2 eetlepels sojasaus toe aan het geheel en 2 tomaten in blokjes gesneden. Voeg op het laatst een Spaanse peper met de zaadjes toe en ongeveer 150 gram ananas. Ik ben niet zo dol op fruit in mijn avondeten. Maar dit was zeker lekker. Dat komt door de combinatie met het pittige van de peper en het zoute van de sojasaus. Kook er zilvervliesrijst bij en je bent klaar.

Hope to get u inspired! 🙂

-XOXO-

Facebook Comments