Dagmenu 11

Ik heb een weekje overgeslagen, maar vandaag weer een gloednieuw menu met een simpel maar creatief avondgerechtje: gele rijst!

Het doel van mijn dag menu  – een soort what I eat in a day – is je mijn makkelijke en snelle gerechtjes laten zien. Recepten die ik ter plekke verzonnen heb – en waarbij mijn foto’s niet op en top eruit zien ;-). Omdat ook ik soms weinig tijd heb maar toch die receptjes wil laten zien omdat ze lekker zijn :-).

Dagmenu

Ontbijt – fruit in a jar

dagmenu 11

Jep, ik maak ze vaker. Laatst noemde iemand op Instagram mij een ‘everyday -yoghurt-girl’. Ik denk wel dat ze gelijk heeft, al wissel ik af en toe af met havermout ;-). Maar inderdaad, yoghurt hoort toch echt wel bij het rijtje What I eat in a day ;-). Dit potje bestaat uit kokosyoghurt van Koko Dairy Free (Jumbo, super lekker), diepvries frambozen, zonnebloempitten, rozijnen, gepofte boekweit en rijst in. Ik geloof dat ik eens zo’n mix heb gekocht in een biowinkel. Zonnebloempitten koop je gewoon in een supermarkt en je kunt hier ook kiezen voor kokosvlokken of nootjes zoals amandelen. De rozijnen maken het geheel lekker zoet.

Lunch – pittige pindakaas

dagmenu 11

Deze heb ik eerder gepost in de 5 x pindakaas variatesIk had hier weer zo’n zin in dus vandaar dat ie voorkomt in mijn dagmenu :-). Pindakaas (100 % naturel van de AH), met knapperige taugé, sambal en edelgistvlokken. Klinkt het apart? Het is heerlijk!

Diner – gele rijst met mungbonen en gewokte groenten

In een korte tijd is de derde keer dat ik een recept met mungbonen post. Ik maakte er een spaghetti met tomatensaus mee en een Indiase curryTwee totaal verschillende dingen dus. Dit keer staat er gele rijst op het menu. Het klinkt spannender dan het is, maar de smaak is wel super.

Bereiding

dagmenu 11

Ik heb als eerst mungbonen in een laagje water (ongeveer 2 cm boven de mungbonen) gekookt met een gesnipperde ui, een paar knoflookteentjes,  een eetlepel kerriepoeder, zout en peper. Na 20 minuten heb ik zilvervliesrijst in dezelfde pan bijgevoegd en water toegevoegd. De hoeveelheid rijst en water is 1:2 (dus het dubbele aan water). Nog een eetlepel kerriepoeder erbij en het geheel op middelzacht vuur laten koken. Roer af en toe. Ondertussen wok je groenten als rode ui, knoflook, spinazie, (gele) courgette en tomaat in 2 eetlepels sojasaus en een verse peper (bijvoorbeeld Spaanse). Tip: in principe maakt het niet zo veel uit welke groenten je kiest. Kijk wat je in de kast hebt liggen en gebruik dat. In dit gerecht is de gele rijst met mungbonen de sterspeler :-).

Hopelijk heb je inspiratie gekregen. Eet smakelijk :-).

-XOXO-

Facebook Comments