Mijn dagmenu #10 – voedzaam en gezond

Dagmenu 10! Ik heb een voedzaam ontbijtje, lunch en diner voor je op een rij. Met een ideaal maaltje in de avond voor als je alleen eet! Supersimpel en je hoeft nauwelijks in de keuken te staan.

Ontbijt: Fruit jar To Go

Het lijkt een beetje op het ontbijt uit dagmenu 9, maar dan zonder de wilde perziken en met framboosjes en aardbeien. Dit is mijn fruit jar to go. Ik vul een weckpot met ongeveer 6 eetlepels kokosyoghurt (van Koko Dairy Free) en vul aan met fruit wat ik op dat moment in huis heb. Dat kan dus van alles zijn. Nu heb ik gekozen voor blauwe bessen, diepvries frambozen en aardbeitjes. Op het laatst heb er nog een beetje kokossiroop over heen geschonken. Tip: zorg voor bevroren fruit in huis. Je kunt zelf vers fruit invriezen, of diepvriesfruit kopen. De Lidl heeft grote zakken diepvriesfruit voor ongeveer 2,50. Je krijgt dan 500-700 fruit in een zak! De AH en Jumbo hebben kleinere doosjes.

Lunch: Simpele Salade & voedzaam

voedzaam

Deze week heb ik veel salades gegeten, dat doe ik bijna op elke werkdag. Op mijn vrije dagen en in het weekend eet ik meestal een lekker broodje of iets in die richting. Vandaag ging ik voor een salade, en wel een heel simpele. Meestal zijn ze wat spannender, zie hier de voorbeelden. Maar zoals je ziet at ik vandaag vooral gekookte en rauwe groenten. Niets meer, niets minder. Bob maakt de meest spannende salades. Die bakt uitjes met knoflook, champignons, courgette en oreganokruiden. Ik neig meestal naar the quick fix. Gelukkig wisselen we van shifts ;-). Toch was de salade heerlijk. Ik koos voor gekookte sperziebonen en broccoli, taugé, rode paprika en tomaat. Ik heb nog een halve avocado bij de salade gedaan en een boterham met hummus gegeten. Flink hè? ;-).

Diner: Pittige groenten, bonenburger en gefruite uitjes.

voedzaam

Vanavond at ik alleen. Bob had voetbal en ik was laat thuis van de gym. Ik had niet heel veel zin om te koken, maar wel zin om lekker en voedzaam te eten. Daarom koos ik voor simpel en ging ik voor gekookte broccoli, met weer een halve avocado, een vegan bonenburger van de Lidl (in kleinere stukjes), gefruite uitjes en edelgistvlokken voor de smaak. En zoals je ziet, veel sriracha 😉 (is pittige saus). Maaltjes als deze vind ik ideaal als ik alleen ben en echt geen zin heb in koken. Want je krijgt toch genoeg vitaminen binnen en het vult. Al moet ik wel zeggen dat ik die avond meer dan 1,5 uur heb getraind, dus ik had beretrek. Later op de avond heb ik nog een boterham met hummus gehad.

Hopelijk doe je wat inspiratie op! En wat eet jij eigenlijk als je alleen dineert?

– XOXO –

Facebook Comments