Courgetti – Voor hem en haar

Zomerse courgetti met pesto en zwarte olijven waarbij we rekening houden met onze mannen! Want laten we eerlijk zijn: courgetti alleen is meestal niet genoeg. Gelukkig is dat makkelijk op te lossen door voor onze liefjes wél spaghetti toe te voegen. Voor de rest is deze balansmaaltijd in 20 minuutjes klaar en barst ie van de smaken.

Courgetti

Hoe gezond ik doorgaans ook probeer te eten, soms is een balansmaaltijd heel fijn. Mijn doordeweekse dagen bestaan vooral uit plantaardige voeding, maar zo nu en dan ga ik toch ‘de fout in’ door die zak chips open te trekken. Dan is een maaltijd zonder koolhydraten als pasta of rijst een uitkomst, en courgetti is dan perfect. De slierten hebben de structuur van spaghetti en het vult heel goed als je er voedzame dingen bij eet. Het recept is bovendien heerlijk op een zonnige dag omdat je het lauwwarm eet. De courgetti is opgedragen aan hem en haar, want Bob heeft net zo genoten als ik – het enige verschil is dat zijn bord wél spaghetti bevatte.

Hoe maak je courgetti?

No worries: als jij thuis geen sprirelli hebt waarmee je de courgetti maakt, gebruik dan een kaasschaaf. Geen grap, het werkt echt! In plaats van de courgette in de spirelli te draaien, schaaf je dunne slierten van de courgette die je in de lengte vast houdt. Wel handig om de courgette door de helft te snijden (maar dan wel in de lengte dus).

Gezond

Want courgette bevat veel vitamine C, een aantal B-vitaminen en heel veel vezels. Wist je dat courgettes ook goed zijn voor je ogen? Daarnaast heeft het een ontstekingsremmend effect. De andere ingrediënten zijn ook niet verkeerd: olijfolie, verse basilicum, pijnboompitten en een superlekkere bonenburger van HAK. De groene pesto is subtiel maar geeft de courgetti zo veel smaak en de zwarte olijven vullen aan.  Dan nog die bonenburger, die bevat zoveel specerijen en dat proef je. Als klap op de vuurpijl nog een eigen gemaakte ‘parmezaanse kaas’. Jep, ik ben fan van deze courgetti. Here’s the recipe!

Recept courgetti met pesto en zwarte olijven

Benodigdheden: spirelli of kaasschaaf en foodprocessor

Ingrediënten voor 2 personen

 • 75 Gram volkoren of speltspaghetti
 • 1,5 Stuk courgette
 • 30 Gram pijnboompitten
 • 1 Grote knoflookteen
 • 6 Eetlepels olijfolie
 • Chillivlokken
 • Zout
 • Paar druppels citroensap
 • Handje vol ongezouten cashewnoten
 • 4 Eetlepels edelgistvlokken 
 • Bonenburger van HAK
Bereiding parmezaanse kaas

Doe de edelgistvlokken en cashewnoten in de keukenmachine en mix tot hele kleine korreltjes.

Bereiding courgetti
 1. Maak de courgetti met een van de gereedschappen en leg de courgetti apart in een kom terwijl je de groene pesto maakt.
 2. Doe de pijnboompitten, olijfolie, knoflookteentje, chillivlokken, citroensap en zout in de foodprossecor en mix tot een groene pesto.
 3. Snijd de zwarte olijven in kleinere ringen.
 4. Bak tot slot de bonenburgers en wok de courgetti samen met de groene pesto heel kort (1 minuut) in een wokpan. Serveer nu het geheel en genieten maar! 🙂

– XOXO –

Facebook Comments