Chocolademousse met framboosjes

Eerder deze week maakte ik rice rolls / rijst loempia’s die perfect zijn als hoofdgerecht op valentijnsdag. Daar hoort natuurlijk ook een dessert bij: chocolademousse met framboosjes! De chocoladesmaak spat eraf en een MEGA pluspunt is dat deze chocomousse gezond is, echt waar.

Yes my dear

Geen geraffineerde suikers en andere gekkigheden. De sweetners uit dit recept  komen allemaal uit moeder natuur. Bovendien is je dessert in 5 minuten klaar. All you need is een staafmixer of foodprocessor. Wat erin gaat? Alleen maar gezonde goodies: banaan, avocado, dadel en rauwe cacaopoeder!

Chocolademousse zonder suikers

Hoe fijn is dat, geen toegevoegde suikers? Oké, het is waar dat je lichaam fruitsuikers hetzelfde ziet als geraffineerde suikers. MAAR fruit is rijk aan vezels, vitaminen en mineralen waardoor fruit een essentiële toegevoegde waarde is aan je voedingspatroon.

Dit dessert wordt hemels genieten met z’n tweeën . De frisse, zoete en tegelijk licht zure smaak van de frambozen passen perfect bij de intense chocoladesmaak. Daarnaast vind ik het er wel romantisch uit zien, een mooi opgemaakte kom met chocolademousse. Mooi meegenomen voor je valentijnsdiner ;-).

Recept voor 2 personen

Ingrediënten

2 Handjesvol  diepvries frambozen (Het lekkerst als deze al een kwartiertje uit de vriezer zijn)

1 Grote rijpe banaan

Avocado, een grote of 2 kleinere

1 Dadel

Ongeveer 2 eetlepels rauwe cacaopoeder van Raw Organic Food. Ik proef altijd tussendoor tijdens het maken om te kijken of ik de chocoladesmaak wel goed genoeg proef of dat het niet te overheersend wordt. Het lekkerst is als de choco overheerst en je de banaan nauwelijks proeft.

Doe alles in een foodprocessor en mix het geheel tot een gladde mousse. Of doe alles in een grote kom en mix met een staafmixer.

Serveer de mousse in kommetjes en roer de framboosjes er doorheen.

Enjoy! 🙂

Facebook Comments