Choco ontbijt muffin – met frambozen

I’m a sucker for chocolate – BIG TIME. Dus niets is beter dan af en toe ontbijten met deze Choco ontbijt muffin. Op een zaterdag zoals vandaag heb ik de tijd en kijk ik, als ik wakker ben, al uit naar die  chocolade bakgeur die zich langzaam door het huis verspreidt, hmmm. 

Het is namelijk zo makkelijk om te maken, een beetje zoals Mugcake, maar dan zonder banaan.

Choco ontbijt muffin

Rauwe cacao & natuurlijke zoetstoffen

De choco ontbijt muffin is heerlijk zoet! In dit recept gebruik je dadels en géén suikers. Rauwe cacaopoeder geeft de muffin een intense chocoladesmaak. Bovendien zit rauwe cacao vol goede stoffen en anti-oxidanten. Oké: er gaat wél een 1 heel klein blokje extra pure chocolade in, maar dat is echt niks vergeleken met die hele reep ;-). Die chocoladestukjes smelten in de muffin.. En dan heb je nog de zachte framboosjes die er tussendoor zitten. Klinkt wel goed of niet? :-).

Muffin To Go

Zoals ik al zei vind ik het heerlijk om in het weekend uitgebreider te ontbijten, waarschijnlijk zoals de meeste mensen. Maar de choco ontbijt muffin kun je ook prima mee nemen naar werk of school. De muffin moet een half uur in de oven staan en in dat half uur douche ik en maak ik me op. Tegen de tijd dat ik beneden ben is m’n ontbijtje klaar en ideaal om mee te nemen. Recipe down below.

Choco ontbijt muffin voor 1 persoon

Bereidingstijd: 5 minuten + 30 minuten oven

Ingrediënten

  • 1 Theelepel (spelt)bloem
  • 4 Eetlepels havermout
  • 1 Ei
  • 2 Dadels ( heel fijngehakt met een mes of mixen in een foodprocessor)
  • 1 Volle theelepel rauwe cacaopoeder
  • 1 Blokje pure chocolade in kleine stukjes gehakt (ong. 5 gram, 72%)
  • Een handjevol (diepvries) frambozen

Doe alle Ingrediënten in een kom en roer goed door elkaar tot het een donkerbruin goedje wordt. Doe in een muffin bakvorm en zet op 170 graden in de oven voor een half uur.

Enjoy your chocolate breakfast 🙂

-XOXO-

Facebook Comments