Broodje Gado Gado

Geen tijd om te koken dus een snelle hap? Dan is een broodje Gado Gado precies wat je nodig hebt. In minder dan 10 minuutjes is je Gado Gado to go klaar en het is ook nog eens voedzaam! Want een snelle hap hoeft helemaal niet slecht te zijn en eerlijk is eerlijk: 10 minuten de tijd hebben we allemaal ;-).

Broodje Gado Gado

Is geïnspireerd door het Gado Gado gerecht met onder andere gekookte eieren, saté en gefruite uitjes. Op dit broodje gebruik je in plaats daarvan een gebakken ei en pindakaas, zo lekker! En als je dan een hele drukke dag hebt, is het juist zo belangrijk dat je gezonde voeding binnen krijgt. Je hebt natuurlijk energie en een goede weerstand nodig om die drukke dag door te komen.

A Healthy Quickie

Energie krijg je van de juiste koolhydraten, eiwitten en vetten. Een broodje Gado Gado is dan precies wat je zoekt. De 100% volkoren of speltboterhammen in dit recept geven je voor langere tijd energie. Ook krijg je, als je voor een gezonde pindakaas gaat, goede eiwitten en vetten binnen. Een ei bevat daarnaast belangrijke aminozuren en vitamines zoals D en B12. Dan nog wat frisse groenten erbij en natuurlijk: sambal! Hmmm… Recipe below ! 😉

Recept Gado Gado voor 1 persoon

2 Plakken spelt- of volkorenbrood

Pindakaas naturel (Bijv. 100% Pindakaas van het AH Merk)

Kokosolie om in te bakken

1 Ei

Een stuk komkommer

Taugé (30-40 gram)

Een handjevol gefruite uitjes

Sambal

Peper en zout

Bereiding

Snij de komkommer in een paar dunne plakjes. Snij de rest van de komkommer in repen.

Bak het ei met wat peper en zout.

Smeer je boterhammen met een dikke laag pindakaas.

Beleg het brood met het ei, de komkommerplakken, taugé en gefruite uitjes.

Serveer samen met de komkommerrepen en sambal op een bord. Je kunt er ook een broodje to go van maken.  Geniet van je snelle hap!

🙂

Facebook Comments