Appelazijn – het wondermiddel

Dit keer in My Meatless Favorites: appelazijn, het wondergoedje. Het heeft allemaal gezondheidsvoordeeltjes en helpt zelfs bij afvallen. Echt? Ja echt. Vandaag vertel ik je de gezondheidsvoordelen en ook waarom ik weer consequent appelazijn wil drinken.

Gezond goedje

Soms hoor je over bepaalde wondermiddeltjes en word je helemaal enthousiast. Maar zodra je verder leest over wat het precies is, denk je vaak : hmm, toch niet zo gezond. Met appelazijn is dat juist het tegenovergestelde. De eerste keer dat ik hoorde over afvallen met appelcider dacht ik echt ‘dat kan vast niet goed zijn’. Dat is het wel, het is zelfs megagezond.

Appelazijn

Appelciderazijn (of appelcider, allemaal hetzelfde) is het zure sap dat wordt onttrokken uit de pulp van gepureerde appels. Het sap moet vervolgens gisten zodat de suikers worden omgezet in alcohol. Hier wordt dan lucht bij gedaan wat zorgt voor de omzetting naar azijn. In alle eerlijkheid: in salades enzo is het lekker omdat het dan gewoon een zuurtje geeft zoals elke azijn. Maar appelazijn drinken? Hmm nee, totaal niet lekker. Toch zijn er genoeg redenen om dit goedje consequent te gaan drinken. Het in je eten gebruiken is zeker gezond, maar samen met een glas water is de azijn het meest effectief.

Appelazijn neemt vet sneller op

Het goedje stimuleert de stofwisseling en neemt vet uit voedsel op. Door een half uur voor elke maaltijd een glas water met 1 of 2 eetlepels appelazijn te drinken, breng je de werking  ervan op gang en helpt het je zelfs bij afvallen. Dus als je al bezig was met gezond eten, dan draagt de aanvulling van appelazijn in je dieet positief bij aan afvallen. Ook versnelt het drinken ervan de spijsvertering, verhoogt het je energiepijl en vermindert het je hongergevoel. Al met al kun je dus in combinatie met een gezond eten een paar kilootjes extra afvallen – als je daar behoefte aan hebt.

Natural Healer

Voor mij gaat het niet per se om het afvallen, maar meer om de gezonde effecten op mijn lichaam. Want appelazijn reinigt ook nog eens je lichaam van binnen, een detox als het ware maar dan zonder te stoppen met eten. Het doodt daarnaast bepaalde schimmels en bacteriën waardoor je immuunsysteem sterker wordt.

Tot nu toe alleen maar goede dingen, he? Maar dat was nog niet alles. Het zure sapje bevat de vitaminen C, E, A, B1, B2 en B6 en ook nog een flinke aantal mineralen.

Wacht, er zijn nog meer voordelen voor je lichaam. Appelcider:

  •  Ontgift het lever
  • Werkt bloeddrukverlagend
  • Neutraliseert de zuurtegraad in je lichaam
  • Vermindert allergieën
  • Helpt tegen eczeem
  • Ook tegen acné
  • Zorgt voor een gezondere en glanzende huid
  • Ontspant de maag waardoor maagzuur vermindert
Waar kun je het kopen?

In elke supermarkt. Als ik een keer geen tijd heb haal ik het daar, maar meestal koop ik appelazijn in een biowinkel. Ga dan voor de meest troebele versie van de azijn: daar zitten de meeste voedingsstoffen in. Voor een paar eurootjes heb je al een fles in huis.

Tips

Maak van appelciderazijn een musthave item in je keuken, zodat het een gewoonte wordt om het te gebruiken. Ook kun je appelazijn met water uit een rietje drinken, zodat het je tandglazuur niet aantast.

Tot voor kort stond er standaard een fles in mijn keuken. Maar soms laat je wel eens een vaste gewoonte gaan en vergeet je het. Dit is ook zoiets. Gelukkig staat het sinds een paar weken weer op een vaste plek in m’n keuken. Het kan je helpen bij afvallen, als je dit wilt, en heeft bovendien alleen maar een goede werking op je lijf. Ik zeg: wondermiddel.

Liefs. – XOXO –

Facebook Comments