Aardappel slices uit de oven

Aardappel slices uit de oven met zongedroogde tomaatjes en kruidenkaas. Super makkelijk te maken en heerlijk op een doordeweekse dag.

Aardappelen

Ik eet niet vaak aardappelen. Vaak kies ik voor iets anders, zoals een noedelgerecht of iets met bulgur. Dat neemt niet weg dat ik aardappelen heerlijk vind. Al helemaal op de manier waarop deze aardappel slices zijn klaar gemaakt, wat een treat zeg. De fijn gesneden stukjes zongedroogde tomaten en kruidenkaas van Soyanda maken het helemaal af. Doordat je de aardappels in dunne slices snijdt, krijg je heerlijk knapperige schijfjes. De truc is wel om de slices niet helemaal door de snijden. De bodem van de aardappel blijft dus in tact.

Tip

De aardappel slices zijn heerlijk met sperziebonen of broccoli. Bij deze aardappeltjes eet ik trouwens altijd de fishburger van SoFine, 100% plantaardig. Ik ben fan van die burgers! Ze smaken zowaar echt naar vis. Ik blijf me fascineren over hoe men de lekkerste alternatieven kan bedenken en creëeren zonder enige dierlijke producten te gebruiken. Love it.

aardappel slices

Recept aardappel slices uit de oven
 • Ingrediënten voor 2 personen
 • 4 Middelgrote aardappelen
 • Stuk of 5 zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes gesneden
 • Een goede eetlepel soyananda ( te koop in biowinkels zoals EkoPlaza)
 • Olijfolie
 • (zee)Zout
 • Zwarte peper
 • Als groente: broccoli of sperziebonen
 • Voor de bite: Fishburger van het merk SoFine
Bereiding
 1. Zet de oven alvast aan op 190 graden. Was de aardappelen goed en snijd ze vervolgens zorgvuldig met een scherp mes in schijfjes. Zorg dat je niet helemaal doorsnijdt. De bodem van de aardappel moet nog een vast geheel zijn.
 2. Vet een ovenschaal in met olie en leg de aardappelen erin. Vet de aardappelen lichtjes in met een bakkwastje. Probeer met de haartjes ook tussen de schijven te komen.
 3. Strooi tot slot een beetje zeezout en zwarte peper over de aardappels heen. De aardappelen hebben ongeveer 40 minuten nodig. Langer of korter kan ook afhankelijk van de oven. Houdt daarom de aardappelen goed in de gaten. Als je merkt dat het te hard gaat, kun je de temperatuur lager zetten. Bij mij was deze stand perfect.
 4. Doe de zongedroogde tomaatjes en kruidenkaas erbij.

Zo simpel is het om aardappel slices uit de oven te maken. Hopelijk geniet je net zo van de smakencombinatie als ik ! 🙂

-XOXO-

Facebook Comments