9 x Voeding voor een mooie huid

Eet je huid stralend met 9x voeding voor een mooie huid. Als we alle reclames moeten geloven, zijn de duurste crèmes met fancy ingrediënten de sleutel tot succes. Maar wat je eet heeft ook effect op je lichaam, van binnen en van buiten.

Wat je eet ben jezelf

Het is niet zo dat ik nou een vlekkeloos perzikhuidje heb, maar sinds ik een aantal jaren gezond(er) eet, is mijn huid zeker veel gezonder. Ik had tot in m’n twintigste nog last van acné, maar dat is gelukkig verdwenen en ik weet dat het mede door voeding komt (want zo duur zijn m’n crèmepjes niet). Lees mee over 10 x voeding die goed zijn voor een mooie huid en eet je letterlijk gezond.

1.Aardbeien

Laat deze rode beauty’s nou toevallig fruit van dit seizoen zijn, dus ook nog goed voor het milieu. De rode kleur beschermt tegen vrije radicalen. Die ontstaan door vervuilde lucht door roken, verkeer, barbecuen en zo. Vrije radicalen zijn slecht voor je huid en werken huidveroudering in de hand. Ook bevat aardbei veel vitamine C wat de aanmaak van collageen stimuleert: houdt je huid elastisch.

2. Chocolade

Oh la la, zelfs chocolade?! Maar dan wel de pure variant van minstens 70%, want die bevat de meeste anti-oxidanten die de huid jong houdt en rimpels bestrijdt. Dus schroom je niet om een lekker stuk pure chocola naar binnen te werken of koop een potje rauwe cacaopoeder en voeg dit toe aan je havermout of yoghurt. Rauwe cacao is de pure vorm van cacao zonder toegevoegde suikers en dus extra gezond.

mooie huid

3. Kokosolie

Daarom bak ik bijna altijd in kokosolie. Het bevat onder andere laurinezuur, een krachtig antibacterieel tegen infecties, ontstekingen en puistjes. De vitamine E in kokosolie zorgt voor hydratatie van de huid. Nog een goeie: ik gebruik altijd kokosolie om make-up af te halen. Het helpt echt: de volgende ochtend word ik met een frisse huid wakker en heb weinig last van pukkeltjes.

4. Avocado

My green friend! Niet alleen superlekker, maar ook nog eens hartstikke goed voor een mooie huid. Dat komt door de gezonde vetten, vele vezels en vitamine E. Ik eet elke dag een halve avocado – in mijn salade of op een cracker, hmmm.

5. Amandelen

Deze noten bevatten wederom veel vitamine E. Dit vitaminesoort zorgt voor bescherming van schadelijke invloeden van buitenaf. De vele vezels in de noten helpen bij het vervoeren van afvalstoffen uit het lichaam wat vervolgens zorgt voor een gezonde huid. Ik eet amandelen als snack of doe ze door mijn yoghurtontbijtje.

6. Wortels

Laat ik nou geen fan zijn van wortels. Niet lusten is een groot woord, maar ik sla ze liever over. Gelukkig gooit vriendlief ze door de salade want de oranje knakkers zijn goed voor m’n huid door de grote hoeveelheid vitamine A en bèta-caroteen. Door de verschillende goede voedingsstoffen vertraagt het de verouderingsproces van de huid. Gotta love carrots.

7. Tomaten

Door Lycopeen die de tomaten bevatten. Lycopeen is een krachtig anti-oxidant die goed beschermt tegen vrije radicalen. Beleg je boterham met plakjes tomaat, doe het standaard in de salade en maak er zelfgemaakte pastasaus van.

8 havermout

Van havermout zou ik niet per se een heilzame werking voor de huid verwachten. Doordat havermout een complexe koolhydraat is, is havermout dat dus wel. Complexe koolhydraten zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel in plaats van een piek, in tegenstelling tot bijvoorbeeld wit brood of witte pasta die veel suikers bevatten. Suikers zorgen sneller voor rimpels en pukkeltjes.

9. Paprika

Bevatten veel vitamine C, B6, vezels en zit ook boordevol carotenoïden. Deze helpen de huid jong te houden, bestrijden rimpels en bevorderen de bloedcirculatie naar de huid.

Er zijn vast dingen uit deze lijst die je lekker vindt. Doe er je voordeel mee en eet je huid stralend  & mooi 🙂

Facebook Comments